Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fac579786d70f3c89526c3fcd5700aa1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ukraina epäilee, että Venäjä valmistelee massiivista sotilasoperaatiota lähellä sen rajaa – Bidenin mukaan Yhdysvallat tekee kaikkensa estääkseen ”sen, mistä ihmiset ovat huolissaan” – Uutisalue

Ukraina epäilee, että Venäjä valmistelee massiivista sotilasoperaatiota lähellä sen rajaa – Bidenin mukaan Yhdysvallat tekee kaikkensa estääkseen ”sen, mistä ihmiset ovat huolissaan”

Ukrainan mukaan Venäjä suunnittelee ensi vuodeksi operaatiota, johon osallistuu jopa 175 000 sotilasta. Ukrainan varoitti, että Venäjä voisi toteuttaa sotilasoperaationsa jo tammikuussa.

Asiasta kertoi perjantaina amerikkalainen The Washington Post viitaten yhdysvaltalaiseen virkamieslähteeseen.

Uutistoimisto AFP kertoo, että Yhdysvaltain puolustusministeriö ei halunnut kommentoida väitettä sotilasoperaatiosta. Puolustusministeriö kuitenkin ilmaisi huolensa siitä, että Venäjä suunnittelee tiedettävästi aggressiivisia toimia Ukrainaa vastaan.

– Kannatamme edelleen de-eskalaatiota alueella ja diplomaattista ratkaisua Itä-Ukrainan konfliktiin, Pentagonin tiedottaja everstiluutnantti Tony Semelroth kommentoi.

Amerikkalaislehden mukaan Venäjä on kerännyt sotilaita ainakin neljään kohteeseen. Yhdysvaltain tiedusteluasiakirjojen mukaan Venäjä on myös tuonut sotakalustoa lähelle Ukrainan rajaa.

Bidenin tuki Ukrainalle

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin mukaa, mikäli Venäjä aikoo todella toteuttaa hyökkäyksensä tammikuussa, tulee siitä erittäin vaikeaa.

Bidenin mukaan Yhdysvallat tekee kaikkensa estääkseen ”sen, mistä ihmiset ovat huolissaan”.

Venäjä miehitti Ukrainalle kuuluneen Krimin alueen vuonna 2014. Nyt Ukraina pelkää vuoden 2014 tapahtumien toistuvan. Lisäksi Venäjä on tukenut Itä-Ukrainan alueella taistelevia separatistijoukkoja. Konfliktissa on jo kuollut yli 13 000 ihmistä.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Bidenin on määrä keskustella lähiaikoina Itä-Ukrainan alueella lisääntyvistä jännitteistä.

Lue myös:

Source Link yle.fi