Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d9fa576af450379bdf5682961fd520ef, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ukraina kiistää Wagnerin väitteet Bahmutista | Verkkouutiset – Uutisalue

Ukraina kiistää Wagnerin väitteet Bahmutista | Verkkouutiset

Palkkasoturiyhtiö Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhin väitti tiistaina, että Venäjän joukot hallitsevat nyt suurta osaa Bahmutista.

– Olemme täysin keskittyneet Bahmutiin ja jatkamme taistelua. Bahmutista suurin osa – eli yli 80 prosenttia – on meidän hallinnassamme, hän sanoi CNN:n mukaan.

Ukrainan viranomaiset kiistävät Prigozhinin väitteen.

– Prigozhinin lausunto ei pidä paikkaansa, Ukrainan asevoimien itäisen ryhmän tiedottaja Serhii Cherevatyi sanoi CNN:lle.

– Olen juuri ollut yhteydessä yhden kaupunkia puolustavan prikaatin komentajaan. Voin todeta, että Ukrainan puolustusvoimat hallitsevat paljon suurempaa osa Bahmutista.

Hänen mukaansa Prigozhinin on yritettävä näyttää voittoa kaupungissa, jota he ovat yrittäneet vallata yhdeksän kuukautta.

Wagnerin perustajan on esittänyt aiemminkin vääriä väitteitä joukkojensa etenemisestä Ukrainassa. Viime viikolla hän julkaisi videon, jossa hän sanoi Bahmutin olevan vallattu, vaikka kaupungissa ja sen ympäristössä käytiin edelleen kiivaita taisteluja.

Länsimaiset viranomaiset myönsivät, että Venäjä oli tuolloin kyennyt etenemään Bahmutissa, mutta totesivat, että eteneminen voitiin mitata metreissä.

– Venäläiset eivät tällä hetkellä ole onnistuneet valloittamaan kaupunkia, vaikka he ovat yrittäneet sitä kuusi kuukautta, kärsineet valtavia tappioita ja ovat tällä hetkellä edistyneet hyvin, hyvin hitaasti, läntiset viranomaiset sanoivat viime viikon keskiviikkona.

Tiistaisella videolla Prigozhin sanoi, että Wagnerin taistelijat olivat luovuttaneet joidenkin Bahmutin ympärillä olevien alueiden hallinnan Venäjän armeijalle.

– Luovutimme sivustat puolustusministeriölle. Puolustusministeriön yksiköt ovat tänään ottaneet haltuunsa sekä oikean että vasemman sivustan. Siksi Zaliznyanskoye, Nikolaevka ja muut asutusalueet, joihin Wagnerin yksiköt hyökkäsivät aiempina kuukausina, ovat ilmavoimien ja puolustusministeriön muiden yksiköiden vastuulla, Prigozhin sanoi.