Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e589b5e2254a66dc65419e4595fa860c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ukrainalais­syyttäjät väittävät tunnistaneensa siviilejä kylmästi murhanneen venäläissotilaan – Uutisalue

Ukrainalais­syyttäjät väittävät tunnistaneensa siviilejä kylmästi murhanneen venäläissotilaan

Toukokuussa tuli ilmi lähellä Kiovaa, Ukrainassa kuvattu video, jossa venäläissotilaat vaikuttivat tappavan kaksi aseetonta siviiliä ampumalla heitä selkään. Nyt ukrainalaissyyttäjät sanovat tunnistaneensa yhden epäillyistä ampujista.

Butshan syyttäjänvirasto sanoi CNN:lle, että Nikolai Sergejevitsh Sokovikovia epäillään murhasta ja ”sodan lakien ja tapojen rikkomisesta”.

CNN:n ja BBC:n julkaisema video on peräisin valvontakameroista, jotka kuvasivat ajoneuvoliikkeen pihaa ja sisätiloja. Itse ampuminen tapahtui maaliskuussa.

Lue lisää: Järkyttävä video julki: Venäläissotilaat murhasivat kylmästi kaksi siviiliä

Videolla näkyi, kuinka siviilit puhuivat sotilaiden kanssa ja lähtivät kävelemään pois päin, kun sotilaat ampuivat. Liikkeen omistaja vaikutti kuolevan heti. Toinen mies, 68-vuotias vartija, pääsi nousemaan ja nilkutti vartijankoppiin. Hän kuitenkin kuoli verenhukkaan.

Ukrainalaissyyttäjien mukaan Sokovikov ja toinen toistaiseksi tunnistamaton sotilas aiheuttivat ainakin 12 ampumahaavaa.

Sokovikovin kerrotaan olleen osana sotilaiden ryhmää, joka oli murtautunut ajoneuvoliikkeeseen ja lastannut varastetut tavarat autoon, johon oli merkitty ”Venäjän tankkierikoisjoukot”.

CNN:n mukaan valvontakameroihin tallentui myös, kuinka viiden sotilaan ryhmä joi ja skoolasi keskenään.

Ukraina on informoinut Venäjää Sokovikoviin kohdistuvista epäilyistä. Venäjä ei ole kommentoinut väitteitä.

Source Link is.fi