Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6ce8f8a1cc2d442e72a3ad21a57dac8e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ukrainan sotilastiedustelu: Monia vapautettuja ukrainalaisia sotavankeja kidutettu – Uutisalue

Ukrainan sotilastiedustelu: Monia vapautettuja ukrainalaisia sotavankeja kidutettu

Monia vankienvaihdon yhteydessä vapautettuja ukrainalaisia sotilaita oli kidutettu, kertoo Ukrainan sotilastiedustelun johtaja Kyrylo Budanov.

Budanov ei kertonut yksityiskohtia kidutuksesta tai sen aiheuttamista vammoista.

–  Osa vangeista on likipitäen normaalissa fyysisessä kunnossa, lukuun ottamatta kroonista aliravitsemusta, mikä johtuu vankeusajan surkeista oloista, Budanov sanoi.

Ukrainan sisäministeriön mukaan kaikki vangit tarvitsevat psykologista kuntoutusta.

Ukraina sai 215 vangittuna ollutta sotilasta vaihdossa, joka oli suurin Ukrainan ja Venäjän välillä sen jälkeen kun Venäjä aloitti hyökkäyksensä helmikuussa.

Ukrainan takaisin saamien taistelijoiden joukossa on muun muassa Azovstalin terästehtaalla taistelleita. Venäjän hyökkäysten runteleman Mariupolin satamakaupungin viimeisistä puolustajista muodostui keväällä Ukrainan vastarinnan symboli.

Venäjä sai vaihdossa 55 vankia. Heidän joukossaan on ukrainalaisoligarkki Viktor Medvedtshuk. Hän on entinen ukrainalaispäättäjä ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin liittolainen.

Source Link is.fi