Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6dca263a0c3f87c6eb469cbdf28f3ea7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ulkoministeri Haavisto MTV:lle Krimin sillan räjähdyksestä: Kyse voi olla ”partisaani­sodan­käynnistä” – Uutisalue

Ulkoministeri Haavisto MTV:lle Krimin sillan räjähdyksestä: Kyse voi olla ”partisaani­sodan­käynnistä”

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) arvelee MTV:lle, että Krimin niemimaan ja Venäjän yhdistävällä sillalla tapahtunut räjähdys on osoitus ”partisaanisodankäynnistä”, jos asialla on todella Ukraina.

– Varmaankin kyseessä on suunniteltu isku eikä onnettomuus, Haavisto sanoo MTV:lle.

Lue lisää: Kuinka pahasti Krimin sillan tulihelvetti iskee Venäjään? Asian­tuntija vastaa

Partisaania käytetään yleisnimityksenä sissitaistelijasta, joka kuuluu järjestäytymättömään taisteluryhmittymään.

Venäjä valloitti Ukrainalle kuuluneen Krimin niemimaan 2014. Jo elokuussa Krimillä tapahtui räjähdysten sarjoja, joissa tuhoutui suuri määrä Venäjän sotakalustoa. Jos siltaräjähdyksestä on Ukraina vastuussa, se on Haaviston mukaan viesti Krimillä oleville venäläisille.

Lue lisää: Martti J. Kari siltaiskusta: ”Jos se oli autopommi, se oli taitava operaatio”

– Krimillä lomaileville ja muille muistutus siitä, että ollaan vaarallisella sotatoimialueella, Haavisto kertoo MTV:lle.

Aikaisin lauantaiaamuna Venäjältä Krimin niemimaalle kulkevalla Kertshinsalmen sillalla tapahtui valtava räjähdys, joka sytytti tuleen sillan yli kulkeneen junan öljysäiliöineen. Lisäksi toinen autokaistoista on romahtanut.

Venäjän nimittämä viranomainen kertoi lauantaina alkuillasta, että silta on jälleen avattu autoliikenteelle.

Asiasta kertoi Venäjän nimittämä Krimin niemimaan aluejohtaja Sergei Aksjonov Telegram-viestissään. Aksjonovin mukaan siltaa käyttävät ajoneuvot tarkistetaan.

Source Link is.fi