Banner Before Header

USA syyttää Opec+-ryhmää liittoutumisesta Venäjän kanssa – raakaöljyn hinta nousee

Raakaöljyn hinta on pysytellyt lähellä kolmen viikon huippujaan sen jälkeen, kun öljynviejämaiden järjestö Opec kumppaneineen eli niin sanottu Opec+, jossa Venäjä on mukana, päätti supistaa tuotantokiintiöitään yhteensä kahdella miljoonalla barrelilla päivässä.

Ryhmän päätös tuotannonrajoituksista on sen suurin koronavuoden 2020 jälkeen.

Yhdysvallat syyttää Opec+-ryhmää Venäjän rinnalle asettumisesta, kun se maailmanlaajuisesta energian hinnan voimakkaasta noususta huolimatta haluaa pitää öljyn hinnan ylhäällä.

– Uskomme hintavaikutuksen olevan merkittävä ja Brent-öljyn barrelihinnan joulukuussa ylittävän sata dollaria, Rystad Energyn varatoimitusjohtaja Jorge Leon sanoo uutistoimisto Reutersille.

Euroopan unioni (EU) on laajentamassa venäläistä öljyä koskevia pakotteitaan ja asettamassa sille hintakattoa. Venäjä sanoo voivansa supistaa tarjontaansa vielä lisää, jos hintakatto otetaan käyttöön.

Keskiviikkona Pohjanmeren Brent-öljyn ensi kuun futuurit kallistuivat 1,7 prosenttia. Yhdysvaltain WTI-viitelaadun hinta nousi 1,4 prosenttia. Torstaina hinnat ovat hieman laskeneet ja marraskuun Brent-barreli oli iltapäivällä Suomen aikaa 93,00 dollarissa. WTI oli laskenut puoli prosenttia 87,34 dollariin barrelilta.

Saudi-Arabian öljyministerin Abdulaziz bin Salmanin mukaan leikkausten todellinen markkinavaikutus jää noin miljoonaan barreliin, sillä monen Opec-maan tuotanto on jo nyt kiintiöitä pienempää.

Source Link is.fi