Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_abb69fa5e22795d0aa6f8d086b72f8b9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
USU: Vain 700 ihmistä on hakenut verotuksen sähkövähennystä | Verkkouutiset – Uutisalue

USU: Vain 700 ihmistä on hakenut verotuksen sähkövähennystä | Verkkouutiset

Vain noin 700 suomalaista on hakenut sähkövähennystä verotukseen tammi-huhtikuulle 2023. Vähennystä on voinut hakea tammikuun alusta alkaen. Asiasta kertoo Uutissuomalainen. 

Sanna Marinin (sd.) hallituksen esityksen mukaan sähkövähennyksen mahdollisuus koskisi jopa 252 000 kotitaloutta. Hakemuksia voi siis tulla jatkossa selvästi enemmän.

Verohallinnon ylitarkastaja Petri Manninen vakuuttaa, että organisaatio on valmistautunut käsittelemään kaikki hakemukset ajallaan.

– Kaikki yhteydenotot kyetään hoitamaan, Manninen kommentoi USU:lle.

Kun sähkövähennyksen ilmoittaa uudelle verokortille, veroprosentti pienenee loppuvuodeksi. Mikäli hakemuksen tekee jo nyt, täytyy tammi-huhtikuun sähkökulut kyetä arvioimaan. Arvio tulee korjata lopullisten sähkömenojen toteuduttua ja viimeistään keväällä 2024.

Vähennystä voidaan hakea myös jälkikäteen ensi keväänä, jolloin sen saa veronpalautuksena.

Myös mahdollisiin väärinkäytöksiin on varauduttu. Valvontakeinoista ei kuitenkaan voi kertoa sen tarkemmin.

– On tiedossa, että sähkövähennystä voidaan mahdollisesti väärinkäyttää, Manninen kertoo.

Tammi-huhtikuun sähkölaskut on syytä säilyttää, mikäli verovähennystä hakee. Näin pystyy todistamaan ettei ole toiminut vilpillisesti.

– Käytännössä tämä menee samalla tavalla kuin tavallinen kotitalousvähennys, eli tositteita (sähkölaskuja) ei lähtökohtaisesti lähetetä. Ne on kuitenkin pyydettäessä esitettävä.