Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fc5a565e319f12fc43c90564a7504cf8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uusi datakeskus Suomeen – erittäin mittava ja yhteiskunnan toiminnalle kriittinen kokonaisuus – Uutisalue

Uusi datakeskus Suomeen – erittäin mittava ja yhteiskunnan toiminnalle kriittinen kokonaisuus

It-palveluyhtiö CGI ja datakeskuksiin erikoistunut Equinix kertovat avaavansa Suomeen uuden datakeskuksen, jonka on määrä palvella julkista sektoria. Yhtiöiden mukaan konesalipalveluja käyttävät lukuisat ministeriöt, virastot, kaupungit ja muut julkishallinnon toimijat.

Taustalla on CGI:n valinta Suomen julkisen sektorin mittavimman it-käyttöpalvelukokonaisuuden toimittajaksi julkishallinnon yhteishankintayksikön Hanselin kilpailutuksessa.

–  Kyse on erittäin mittavasta ja yhteiskunnan toiminnalle kriittisestä kokonaisuudesta, arvioi CGI:n kapasiteetti- ja konesalipalveluista Suomessa vastaava johtaja Matias With tiedotteessa.

Within mukaan Equinix on yksi maailman johtavista datakeskusosaajista. Hän kertoo, että CGI edellyttää kumppaneiltaan kokemusta vaativien korkean turvallisuustason konesalien rakentamisesta.

Datakeskus on määrä rakentaa jonnekin päin Etelä-Suomea.

Source Link is.fi