Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9a313e92e537d08a36eaf7966b5a7eb8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uusi takaisku Venäjälle: Ei aseita Pohjois-Koreasta – Uutisalue

Uusi takaisku Venäjälle: Ei aseita Pohjois-Koreasta

Pohjois-Korea on kertonut, ettei se ole koskaan myynyt aseita Venäjälle eikä aio tehdä sitä tulevaisuudessakaan, kertoo muun muassa BBC.

Torstaina Pohjois-Korean puolustusministeriö totesi maan valtionmedia KCNA:n lausunnossa, ”ettemme ole koskaan aikaisemmin vieneet aseita tai ammuksia Venäjälle, emmekä aio viedä niitä.”

Samalla Pohjois-Korea syytti Yhdysvaltoja ja muita ”vihamielisiä voimia” huhujen levittämisestä ”poliittisten ja sotilaallisten tavoitteiden saavuttamiseksi”.

Yhdysvaltalaistiedustelu on kertonut aiemmin sotakalustopulasta kärsivän Venäjän voivan kääntyvän asehankinnoissa Pohjois-Korean puoleen. Venäjän johto on kiistänyt asian.

Yhdysvaltojen mukaan Venäjä pyrkii saamaan Pohjois-Koreasta miljoonia ohjuksia ja tykkien ammuksia. Asekauppaa maiden välillä ei ole kuitenkaan toistaiseksi näytetty toteen.

Venäjä on kokenut yli puoli vuotta kestäneen Ukrainan sodan aikana valtavia kalustotappioita. Samaan aikaan länsimaiden asettamat kauppapakotteet ovat sysänneet maan aseteollisuuden ahtaalle.

Sotavarustuksen täydentämiseksi Venäjän on uumoiltu kääntyvän harvojen pakotteita välttelevien maiden, kuten Pohjois-Korean ja Iranin puoleen.

Lue lisää: Putin lähetti Kim Jong-unille kirjeen

Pohjois-Korea tunnusti Venäjän tukemat Donetskin ja Luhanskin separatistialueet omiksi valtioikseen heinäkuussa.

Source Link is.fi