Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_af7a369f2d708b2f1610dbfb7f1ed544, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uutta tietoa Jokereista: Juniorijoukkue siirtynyt uusiin käsiin – Uutisalue

Uutta tietoa Jokereista: Juniorijoukkue siirtynyt uusiin käsiin

Viime viikkoina on vellonut soppa Helsingin Jokerien omistuksen ja mahdollisen SM-liigapaluun ympärillä. Uusilla omistusjärjestelyillä on kuitenkin vaikutusta myös seuran junioreihin.

KHL-seuran omistanut Jari Kurri on hallinnoinut myös SM-sarjassa pelaavaa Jokerien U20-juniorijoukkuetta, jonka toimintaa on rahoitettu vahvasti venäläisrahalla.

Lue lisää: IS:n tiedot: Jokerien junioreita ylläpidetään yhä osittain venäläis­rahoituksella – Jääkiekko­liiton pomolta harvinaisen arvoituksellinen lausunto

Tavaramerkkinsä uudelle, toistaiseksi tuntemattomalle taholle vuokrannut Jokerit ry tiedotti viime viikolla, ettei Kurri ole missään tekemisissä helsinkiläisseuran uuden taustayhtiön kanssa.

Kurrin omistama Jokerit Hockey Club Oy pitää kuitenkin yhä hallussaan sarjapaikkaa U20-SM-sarjassa. Nyt tämä kiekkolegendan viimeinenkin side Jokereihin on katkeamassa.

– Olemme vastaanottaneet Jokerien U20-joukkuetta koskevan sarjapaikan siirtohakemuksen toiselle toimijalle kuin kenellä sarjapaikka nykyisin on, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoo.

Nummela kertoo hakemuksen olevan parhaillaan liiton kilpailuvaliokunnan käsittelyssä.

Kuka Jokerien A-junioreita tällä hetkellä rahoittaa?

– Kun asiat ovat valmiit, Jokerit varmasti sitten yhteisönä tulee näillä asioilla ulos.

Pyöriikö juniorijoukkue toistaiseksi Kurrin venäläisrahoilla?

– Viittaan edelliseen vastaukseen.

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Pasi Kainulainen kertoo, että Jokereita koskevan sarjapaikan siirtohakemuksen on toimittanut Jokerit ry.

Hakemuksen mennessä läpi Jokerien U20-joukkue siirtyisi siis Kurrilta Jokerit ry:n alaisuuteen.

– Hakemus tuli eilen (maanantaina) vireille. Keskiviikkoon mennessä pitäisi olla äänestyksessä, Kainulainen sanoo.

IS:lle on kerrottu, että Kurri on näihin päiviin asti rahoittanut yhtiönsä kautta Jokerien U20-juniorien toimintaa Jokerien KHL-ajalta kassaan jääneellä pääomalla.

Selvittääkö liitto hakemusprosessissa, mistä Jokerien U20-juniorit saavat rahoituksensa?

– En puhu yksittäistapauksesta, vaan yleisesti. Näissä hakemuksissa kilpailuvaliokunta ei ole se instanssi, joka käsittelee rahoja. Meillä on sitten lisenssitoimikunta tai liittohallitus, joka voi vaatia syvempää rahoitustutkimusta, Kainulainen sanoo.

– Itse kilpailuvaliokunta myöntää, jos kilpailusäännöt antavat myöden. Kilpailusäännöissähän ei ole tällaisia rahoitusvaatimuksia.

Jokerien U20-juniorien sarjakausi on määrä alkaa tämän viikon perjantaina, joten ratkaisulla on kiire.

Nummela ei vielä halua spekuloida, kuinka todennäköisesti Jokerit on mukana sarjassa.

– Katsotaan, mihin kilpailuvaliokuntamme päätyy. Kun asia on käsitelty, siitä varmasti sitten tiedotetaan, Nummela sanoo.

Source Link is.fi