Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d142e137524eee2be6a88a9893572f58, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vaalivilppiväitteitä levittänyt Fox News ja äänestyskonevalmistaja Domingo pääsivät sopuun USA:ssa – Uutisalue

Vaalivilppiväitteitä levittänyt Fox News ja äänestyskonevalmistaja Domingo pääsivät sopuun USA:ssa

Sopimuksen yksityiskohdista ei ole tietoa.

FoxNewsin toimitaloa, seinällä näkyy uutistikkeri valotaulu, jossa lukee mm. "they prefer Republicans over Democrats."

Kuva: Erik Pendzich / AOP

Yhdysvalloissa uutiskanava Fox News ja äänestyskoneita valmistava Dominion Voting Systems ovat päässeet sopuun. Tämä merkitsee sitä, että oikeudenkäyntiä ei järjestetä.

Jutun tuomari ei avannut osapuolten tekemän sopimuksen yksityiskohtia.

Kyse on siitä, että Fox News levitti kanavallaan 2020 presidentinvaalien jälkeen salaliittoteorioita siitä, miten Dominionin laitteita käytettiin silloisen presidentin Donald Trumpin vastaiseen vaalivilppiin.

Dominion vaati Fox Newsilta 1,6 miljardin dollarin (vajaat 1,5 miljardia euroa) vahingonkorvauksia väitteistä, joiden mukaan Dominion olisi koneidensa avulla muuttanut vuoden 2020 vaalitulosta Joe Bidenin hyväksi.

Lukuisat asiantuntijat arvelivat ennen oikeudenkäyntiä, että asetelma oli Dominionin kannalta erittäin vahva. Dominionilla oli runsaasti todisteita, jotka osoittavat Fox Newsin johdon ja sen tähtijuontajien tienneen, etteivät vaalivilppiväitteet pitäneet paikkaansa. Tästä huolimatta kanava jatkoi väitteiden levittämistä kanavallaan.

Aiemmin valaehtoisista lausunnoista on selvinnut, että Trumpia vahvasti tukenut Fox News ei uskaltanut kertoa Trumpin hävinneen vaalit, koska katsojat olisivat siirtyneet toiselle, vielä konservatiivisemmalle kanavalle, Newsmaxille, joka yhtä piti kiinni Trumpin voitosta.

Uutistä päivitetään.

Lue jutun taustat täältä.

Source Link yle.fi