Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_95fa8b9ce0588cfa0a446b79eb57799d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vakio: Brighton aikoo lisätä ManUn tuskaa – Manchester City ja Tottenham viikon varmat – Uutisalue

Vakio: Brighton aikoo lisätä ManUn tuskaa – Manchester City ja Tottenham viikon varmat

Brentford pystyy haastamaan vierasottelussa vaisusti kauden aloittaneen Newcastlen.

1 West Ham–Manchester C (2)

Valioliiga: West Ham on aloittanut kautensa tuloksellisesti vahvasti, mutta tulosten takana ja otteluiden sisällä sillä on myös heikompia hetkiä. Pelivoimassa Hammers ei ole merkittävästi noussut kauden lähtölukemista.

City jatkaa kautta puhtaalla pelillä, kun edelliskierroksella Fulham kaatui kotikentällä selkein 5–1-loppulukemin. Cityn kokoonpanotilanteessa ennen ensi viikolla alkavaa Mestarien liigaa kysymyksiä aiheuttaa Mateo Kovacicin pelikunto, joka ei pystynyt esiintymään Kroatian karsintaotteluissa.

Ero perustasossa puhuu Cityn puolesta, joka on vieraskentälläkin noin 64 prosentin suosikki. Vakiossa niukasti alipelatuksi jäänyt vierasvoitto kuuluu kierroksen runkomerkkeihin.

2 Manchester U–Brighton (X2)

Valioliiga: United kärsi viime kierroksella 1–3-tappion Arsenalin vieraana pienimarginaalisen ottelun käännyttyä lisäajalla sitä vastaan. Kokonaisuutena alkukauden peliesitykset eivät ole vastanneet odotuksia ja pelivoimaan on tullut tuntuvaa heikennystä. Huolta aiheuttaa myös poissaolot, kun sivussa ovat muun muassa Raphael Varane, Luke Shaw ja brassihyökkääjä Antony.

Brighton palasi voittokantaan, kun se kaatoi ennen maajoukkuetaukoa Newcastlen ansaitusti 3–1. Myös Brightonilla on omat kokoonpanohuolensa, mutta Evan Fergusonin ja Daniel Welbeckin odotetaan palaavan pelikuntoon lauantain otteluun.

United on ottelussa poissaoloistaan huolimatta noin 45 prosentin suosikki. Vakiossa kotivoitto on keräämässä liikaa kannatusta puoleensa, ja monen tekijän tukiessa Brightonin menestyksessä on pelivalinta syytä rakentaa vieraiden varaan.

3 Tottenham–Sheffield U (1)

Valioliiga: Tottenham jatkoi vahvoja esityksiä, kun se kaatoi viime kierroksella Burnleyn vieraskentällä 5–1. Puolustuspäässä isoilla riskitasoilla peliä avaavan Tottenhamin peli on parhaimmillaan kaunista katsottavaa, mutta puolustuspelaamisesta kertovien tunnuslukujen vaatimattomuus on pitänyt pelivoiman toistaiseksi kurissa tuntuvalta nousulta.

Sheffield on pyrkinyt vahvistamaan rivejään ja hyökkäyspäähän hankittu Cameron Archer onnistui välittömästi maalinteossa 2–2-tasapeliin päättyneessä kotiottelussa Evertonia vastaan. Isossa kuvassa pelivoima on kuitenkin hieman heikentynyt kauden lähtötasosta.

Tottenham on kotikentällä kiistaton 80 prosentin suursuosikki ja vakiossa niukasti alipelattu kotivoitto kuuluu kierroksen runkomerkkeihin.

4 Aston Villa–Crystal P (1)

Valioliiga: Aston Villan kausi on alkanut kaksijakoisesti. Heikompia vastustajia vastaan peli on kulkenut mallikkaasti, mutta sitä itseään laadukkaampia ryhmiä vastaan, kuten viimeksi Liverpoolia vastaan, on kärsitty ansaitut tappiot.

Crystal Palacen otteet alkukaudesta ovat olleet melko tarkasti linjassa ennakko-odotusten kanssa. Viime kierroksella myös hyökkäyspäässä saatiin kaivattuja onnistumisia, kun kotiottelu Wolvesia vastaan voitettiin maalipaikkoihin nähden ansaitusti 3–2.

Villa on ailahtelevista otteistaan huolimatta perustasolta selvästi vieraitaan edellä ja hieman useammin kuin kerran kahdesta voittava suosikki. Kotivoiton kannatus on jäämässä vakiossa jonkin verran todennäköisyysarviota maltillisemmaksi ja ykkönen kelpaa kohteessa alipelattuna varmaksi.

5 Fulham–Luton (X2)

Valioliiga: Fulham romahti viimeksi Cityn vieraana odotettuun 1–5-tappioon. Alkukauden peliesitykset eivät ole kelvollisesta pistesaalista huolimatta vakuuttaneet lainkaan ja Marco Silvalla tiimeineen riittää esitysten perusteella työnsarkaa etenkin puolustuspelin organisoinnin kanssa.

Luton kuuluu kiistatta sarjan vaatimattomimpiin joukkueisiin, mutta on esiintynyt melko tarkasti sillä tasolla, jota siltä on vaativassa otteluohjelmassa odotettukin. Ennen maajoukkuetaukoa kotiavaus West Hamia päättyi kelvollisesta avausjaksosta huolimatta 1–3-tappioon.

Tasoero on Fulhamin eduksi selkeä ja noin 56 prosentin suosikkiasema perusteltu, mutta vakiossa reilusti ylipelattu kotivoitto pakottaa rakentamaan peli-idean Lutonin yllätyksen varaan.

6 Newcastle U–Brentford (12)

Valioliiga: Newcastlen peliesitys jäi ennen maajoukkuetaukoa selvästi odotuksista, kun se kärsi Brightonin vieraana 1–3-tappion. Ottelusta sivussa olleen luottopuolustaja Sven Botmanin pelikunto on edelleen epävarma ja uutena poissaolijana sivussa on mahdollisesti maajoukkuetehtävissä itseään kolhinut Sandro Tonali.

Brentford on aloittanut kautensa tappioitta ja myös peliesitykset tulosten takana ovat olleet vähintäänkin odotusten mukaisella tasolla. Ennen taukoa Brentford joutui tyytymään 2–2-tasapeliin kotona Bournemouthia vastaan, mutta voittokaan ei olisi ollut pelitapahtumiin nähden vääryys.

Kotietu ja ero perustasossa tekevät Newcastlesta lähes 60 prosentin todennäköisyydellä voittavan ennakkosuosikin, mutta vakiossa oikein pelattuun kohteeseen on syytä varata merkkejä runsaasti.

7 Sheffield W–Ipswich T (2)

Championship: Sheffield Wednesday otti ensimmäisen pisteensä tasattuaan pisteet ennen taukoa Leedsin vieraana 1–1. Myös peliesitys oli varsin kelvollinen ja antaa joukkueelle kaivattua itseluottamusta ensimmäisten kierrosten surkeiden esitysten jälkeen.

Ipswichin tilanne on sarjanousijastatuksesta huolimatta varsin erilainen, sillä se on rynninyt ansaitusti suoraan mukaan sarjan kärkikahinoihin ja vakuuttanut ennakkoluulottomalla pelityylillään. Ennen maajoukkuetaukoa kotiottelu Cardiffia vastaan hoitui maalipaikkoihin nähden ansaitusti 3–2.

Tasoero on vieraiden eduksi merkittävä ja lähes kerran kahdesta toteutuva vierassuosikkiasema perusteltu. Myös vakiokansa on lyöttäytynyt vahvasti vieraiden kelkkaan, mutta suosikkivarmojen ollessa kortilla on vierasvoitto kelpuutettava pienissä järjestelmissä varmaksi.

8 Blackburn–Middlesbrough (2)

Championship: Blackburnin orastava voittoputki katkesi, kun se hävisi Plymouthin vieraana tasaisista pelitapahtumista huolimatta 0–3. Kokonaisuutena Roversin alkukausi on sujunut hyvin ja peliesitykset ovat antaneet syyn nostaa joukkueen pelivoimaa kauden lähtölukemista.

Boron itseluottamus on täysin kadoksissa ja kaikki alkukauden tasaiset tai jopa selvässä hallinnassa olleet ottelut ovat päättyneet pistemenetyksiin. Viimeksi kotiottelu QPR:ää vastaan hävittiin 0–2, kun vieraat viimeistelivät olemattomien todennäköisyyksiensä maalipaikat hurjalla tehokkuudella.

Paremmin kauden aloittanut Blackburn nauttii kotietua, mutta samassa suhteessa Boron korkeampi perustaso tekee ottelun todennäköisyyksistä täysin tasapäiset. Vakiossa kotivoitto on merkattu lähes 60 prosentin osuudella, joten rajusti ylipelattu kotivoitto on syytä jättää pois riveistä.

9 Bristol C–West Bromwich (1X)

Championship: Bristol nappasi ennen maajoukkuetaukoa komean 2–1-vierasvoiton Swanseasta. Alkukauden esitykset ovat olleet myös kokonaisuutena viime kauden suoritustasoa laadukkaampia ja joukkueen pelivoiman kehitys on ollut positiivista.

WBA:n meno sen sijaan ollut jälleen odotettua takkuisempaa, vaikka pisteitä onkin kertynyt melko hyvä määrä. Peliesitysten ja pisteiden välisestä epäsuhdanteesta antoi osviittaa ennen maajoukkuetaukoa kärsitty 1–2-tappio selvästi heikompaa Huddersfieldia vastaan.

Bristolin hyvä alkukausi on kaventanut tasoeroa sen eduksi tuntuvasti ja kotikentällä Bristol ansaitsee niukan 40 prosentin suosikkiasemansa. Todennäköisyyksiltään varsin ympäripyöreä kohde on myös vakiossa tarkasti oikein pelattu ja runsas rastitus enemmän kuin paikallaan.

10 Watford–Birmingham (1)

Championship: Watfordin alkukausi on ollut haastava ja avauskierroksella napattu voitto on toistaiseksi ainoa täysi pistesaalis. Peliesitysten valossa Hornetsilla kuuluisi olla hieman enemmän pisteitä, mutta viimeisin 3–3-tasapeli Coventryn vieraana oli melko tarkasti linjassa odotusten kanssa.

Birmingham on aloittanut kauden vahvasti ja viimeisimmästä 1–1-tasapelistä kotikentällä Millwallia vastaan ei täysi pistesaaliskaan olisi ollut vääryys. Uusi omistajapohja on taannut aikaisempaa vankemmat resurssit ja ainakin toistaiseksi panostukset hankintoihin ovat näkyneet välittömästi myös peliesitysten laadussa.

Watfordin perustaso on heikommista tuloksista huolimatta pysynyt pykälän vieraita edellä ja suosikkiasema on kotikentällä 45 pinnan tuntumassa. Vakiossa liian pienelle kannatukselle jäänyt kotivoitto on kelpo valinta varmaksi asti.

11 Preston–Plymouth A (X2)

Championship: Sarjakärjessä viilettävä Preston on saanut nauttia alkukaudesta keskimääräistä suopeammasta otteluohjelmasta ja myös varianssi on ollut sen puolella useissa voittoon päättyneissä otteluissa. Näin tapahtui myös viimeksi Stokea vastaan tasaisista pelitapahtumista huolimatta Prestonin 2–0-voittoon päättyneessä vierasottelussa.

Plymouth on operoinut sarjanousijalle asetettujen odotusten mukaisesti. Viimeisin 3–0-voitto Blackburnista oli tapahtumiltaan selvästi loppulukemia tasaisempi ottelu, mutta myös osoitus Plymouthin hyvin toimineesta hyökkäyspelistä.

Preston on pelivoimassa vain hieman vieraita edellä, eikä joukkueiden toteutuneet tulokset kuvaa lainkaan todellista tasoeroa. Isännät ansaitsevat noin 47 prosentin suosikkiaseman ja rajun kannatuksen vakiossa kerännyt kotivoitto on pakko jättää ulos tuottavia rivejä pilaamasta.

12 QPR–Sunderland (2)

Championship: QPR onnistui ryöstämään 2–0-voiton Boron vieraana, vaikka jäi maalipaikkojen valossa odotetusti kotijoukkuetta heikommaksi. Gareth Ainsworthin suojattien otteet ovat kuitenkin kohentuneet jonkin verran kauden ensimmäisistä otteluista, vaikka kokonaisuutena QPR kuuluu edelleen vaatimattomimpiin joukkueisiin.

Sunderlandin kausi alkoi haastavissa merkeissä, mutta tulokset ja eritoten esitykset niiden takana ovat kohentuneet kauden edetessä. Ennen maajoukkuetaukoa Black Cats murskasi kotikentällä Southamptonin peräti 5–0, mutta todellisuudessa viimeistely onnistui ottelussa rajusti yläkanttiin maalipaikkojen laatuun nähden.

Tasoero on putoajakandidaatteihin kuuluvan QPR:n ja ylemmän keskikastin Sunderlandin välillä tuntuva, eikä 45 prosentin suosikkiasema vieraskentällä ole perusteeton. Vakiokansa ei ole suosikkiasemasta samoilla linjoilla ja pienissä järjestelmissä alipelattu vierasvoitto on kelpo valinta varmaksi asti.

13 Norwich C–Stoke (X2)

Championship: Norwich kärsi ennen maajoukkuetaukoa kauden ensimmäisen tappionsa, kun se hävisi yllättäen Rotherhamin vieraana 1–2. Pelillisesti esitys jäi ensimmäisellä jaksolla varsin heikoksi, mutta kokonaisuutena täysi pistemenetys ei ollut linjassa maalipaikkojen kanssa. Norwichin hyökkäysosastolle haasteita aiheuttaa Josh Sargentin loukkaantuminen.

Stoken virheet ratkaisevilla hetkillä aiheuttivat sille toisen peräkkäisen tappion, kun se hävisi kotiottelunsa Prestonia vastaan 0–2. Maalipaikat jakautuivat ottelussa joukkueiden välille tasaisesti ja Stoken ailahtelevat alkukauden otteet heijastelevat pelaajistossa tapahtuneita runsaita muutoksia.

Norwich on pelivoimassa selkeästi vieraitaan edellä ja kotikentällä noin kerran kahdesta voittava suosikki. Vakiossa kotivoitto on keräämässä hurjaa 70 prosenttista kannatusta, joten ylipelattu kotivoitto on syytä jättää ulos riveistä.

Source Link is.fi