Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ce26d54435809a1ed566095280824a92, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vakuudettomia kulutusluottoja nostettiin selvästi enemmän kuin viime kesänä – Uutisalue

Vakuudettomia kulutusluottoja nostettiin selvästi enemmän kuin viime kesänä

Suomalaiset ovat nostaneet vakuudettomia kulutusluottoja runsaasti kesäkuukausina.

Tämän vuoden touko–heinäkuussa pankeista nostettiin vakuudettomia kulutusluottoja 21 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana, kertoo Suomen Pankki. Luvussa eivät ole mukana ajoneuvolainat.

Heinäkuussa näiden uusien vakuudettomien kulutusluottojen keskikorko oli 8,6 prosenttia.

Suomen Pankin arvion mukaan myös rajan yli lainaavien norjalaisten ja ruotsalaisten luottolaitosten myöntämien kulutusluottojen määrä on kasvanut toisella neljänneksellä.

Vakuudettomat kulutusluotot kulkevat täysin eri suuntaan kuin asuntolainakanta. Uusia asuntolainoja nostettiin heinäkuussa 23 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Maanantaina julkaistu Finanssialan teettämä pankkibarometri puolestaan näytti, että yksikään kyselyyn vastanneista pankinjohtajista ei uskonut kotitalouksien lainakysynnän vilkastuvan syksyn aikana. Sen sijaan he uskoivat lyhennysvapaiden ja laina-ajan pidentämisen suosion jälleen kasvavan.

Lue myös: Suomalaisten into osake- ja asuntosijoituksiin hyytyi – talletukset houkuttelevat jälleen

Suomen Pankin lukujen mukaan korttiluottojen käyttö on lisääntynyt viime aikoina. Heinäkuun lopussa kotitalouksien korttiluottokanta oli 3,5 miljardia euroa ja sen vuosikasvuvauhti 11,5 prosenttia.

Source Link is.fi