Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_af8a8b3db439e752a53ec5174a98de53, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Valmentaja sai yli 100 vuotta vankeutta raiskauksista – nuorin uhreista oli 13-vuotias – Uutisalue

Valmentaja sai yli 100 vuotta vankeutta raiskauksista – nuorin uhreista oli 13-vuotias

Brasilian voimistelumaajoukkueen entinen valmentaja Fernando de Carvalho Lopes tuomittiin maanantaina yli 109 vuoden vankeuteen neljän urheilijan raiskauksesta. Uhreista ainakin yksi oli teon aikaan alaikäinen.

Lopesin tapaus käsiteltiin Sao Bernardo do Campon oikeudessa lähellä Sao Pauloa.

Yleisöltä ja medialta suljetusta oikeudenkäynnistä kertoi Globo Esporte -verkkojulkaisu, joka oli saanut käsiinsä oikeuden pöytäkirjat.

Sivuston mukaan valmentaja oli todettu syylliseksi useisiin raiskauksiin. Hän toimi 20 vuoden ajan maajoukkueen valmentajana. Ura maajoukkueessa päättyi kuukausia ennen Rion vuoden 2016 olympialaisia, kun erään urheilijan vanhemmat olivat tehneet hänestä valituksen.

Vuonna 2019 Lopesille määrättiin elinikäinen toimintakielto voimistelussa.

Lopes voi valittaa tuomiosta, mutta häntä uhkaavat jo uudet syytteet. Noin 40 urheilijaa on kertonut Globo TV:lle valmentajan psyykkisestä, fyysisestä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hyväksikäyttötapaukset ajoittuvat vuosiin 1999–2016. Oikeuden käsittelemässä tapauksessa nuorin uhri oli Globo Esporten tietojen mukaan 13-vuotias. Muiden uhrien ikä ei ole tiedossa.

Source Link is.fi