Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c7a15188b1d4446d197f88cf18b2efc0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Valmentajat huusivat ja joukkuekaverit pilkkasivat – maajoukkuetähdet Linda Sällström ja Adelina Engman avautuvat kohtelustaan Ranskassa – Uutisalue

Valmentajat huusivat ja joukkuekaverit pilkkasivat – maajoukkuetähdet Linda Sällström ja Adelina Engman avautuvat kohtelustaan Ranskassa

Suomi kohtaa Japanin jalkapallon EM-kisoihin valmistavassa ottelussa tänään maanantaina. Suora lähetys TV2:ssa, Areenassa ja Yle-sovelluksessa klo 18 alkaen.

Aurinkoa, lämpöä ja korkeatasoista jalkapalloa inspiroivassa ympäristössä. Linda Sällström ja Adelina Engman olivat täynnä intoa ennen siirtojaan Ranskaan – mutta aika etelässä jätti kitkerän jälkimaun.

Maajoukkueen maalikuningatar Sällström muutti Paris FC:n joukkueeseen vuonna 2018. Hän kertoo kaiken alkaneen hyvin, mikä myös johti jatkosopimukseen. Tämän jälkeen rooli joukkueessa vaihtui, maalimäärä putosi ja henkinen taakka kasvoi.

– Ympäristö on todella rankka. Se meni niin pitkälle, että jalkapallo ei enää ollut hauskaa. Ajattelin, että sinnittelen EM-kisoihin, ja sitten saan vihdoin lopettaa, Sällström sanoo ja jatkaa:

– Tilanne oli niin paha, että pelipäivinä toivoin istuvani penkillä tai vielä mieluummin lehtereillä. Ja niinhän asian ei pitäisi olla.

Hengaa Helmareiden kanssa -sarjassa Linda Sällström kertoo myös miksi Hässleholm on Ruotsin kolmanneksi rumin kaupunki, sekä leipoo sokerikakun eläkeläisten kanssa, syö hodareita ja esittelee soututaitojaan. Katso jakso alta.

Mikä sitten mätti?

Sällström maalaa kuvan negatiivisuutta pursuavasta myrkyllisestä ranskalaisesta jalkapalloympäristöstä.

Hän on tottunut saamaan kovaa palautetta valmentajilta ja sanoo osaavansa suhtautua siihen rakentavasti. Mutta kun joukkueen junioripelaajat teatraalisesti alkoivat pilkata ja haukkua kokenutta Sällströmiä harjoituksissa tilanne oli toinen.

Sällström elehtii villisti käsillään kertoessaan esimerkin joukkuekavereiden palautteesta.

– Mitä helvettiä! Ugh! Sä olet ihan paska! Se oli palautteen taso.

Vertaistukea maajoukkueleireillä

Adelina Engman naurahtaa kokatessaan lohipastaa asunnossaan Tukholmassa.

– Se oli aika hauskaa: Maajoukkueleireillä minä ja Linda istuimme kahdestaan ja purimme tunteitamme.

Engman siirtyi Montpellieriin loukkaantumisten täyttämän mutta mestaruusjuhliin päättyneen Chelsea-kauden jälkeen keväällä 2020.

Ensimmäinen ajatus oli, että tämä tuntuu unelmasiirrolta. Aurinkoinen kaupunki lähellä Rivieraa, Nizzaa ja Barcelonaa.

– Sitten iski koronasulku ja matkustuskielto. Istuin yksin kämpässä, ja se ei ollut kovin mukavaa.

Adelina Engman kertoo miksi Ruotsi on parempi kuin Ranska, sekoittaa lehmät ja hevoset Skansenilla ja hermostuu pöytäcurlingpöydässä. Katso Hengaa Helmareiden kanssa -jakso alta.

Eristyneisyys ei ollut ainoa ongelma. Sekä Engman että Sällström kokivat kahtiajaon ulkomaalaisten ja ranskalaisten pelaajien välillä.

Engmanin suurin haaste oli kieli. Kesällä tapahtuneen siirron jälkeen valmentaja ilmoitti, että syyskuusta lähtien kukaan ei saa puhua englantia treeneissä.

– En ole lukenut kurssiakaan ranskaa koulussa, joten ajattelin ”tämähän tulee varmasti sujumaan mahtavasti”.

– Valmentaja ei puhunut englantia. Joskus hän saattoi huutaa ADELINAAA ja jotain ranskaksi. Hän tiesi, että en ymmärrä, eikä auta jos huutaa kovempaa.

Kun Engman näki miten avoin Ruotsin yhteiskunta oli pandemian aikana, kaipuu vahvistui.

– Ajattelin, että olisi hienoa palata ja saada elämän myös jalkapallon ulkopuolella.

Vietettyään puoli vuotta Växjössä, Engman muutti talvella Hammarbyn riveihin. Hän sanoo viihtyvänsä Ruotsissa.

Sällström taas siirtyi HJK:n kautta takaisin tuttuun Vittsjön nuttuun. Lääkärikoulu jatkuu syksyllä – kuten myös jalkapalloilu.

Koska nyt pelaaminen on taas kivaa.

– Alkukaudella juoksin ympäri kenttää ja mietin: Mikä ihme tunne tämä on? Tämähän on hauskaa!

Kaikki Hengaa Helmareiden kanssa -sarjan jaksot löydät täältä.

Toimittaja: Sebastian Backman

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue on mukana EM-kisoissa. Kisat käydään Englannissa 6.–31. heinäkuuta. Kaikki Helmarien ottelut nähdään Ylen kanavilla.

Lue myös:

Yli satakunta junioria toivotti Helmareille onnea EM-kisoihin – maalitykki Sällström vakuutti olevansa iskussa: ”Tässä on saanut pelata ihan tarpeeksi”

Jalkapallon EM-kisaveikkaus on täällä! Futistietäjässä parhaille upeat palkinnot – haasta kaverisikin mukaan kesän kuumimpaan futispeliin

Source Link yle.fi