Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_84f7488c22fde01041ab0548d596ac12, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Valtion työntekijöiden tilat viilenevät – energiatalkoot alkavat kiinteistöissä – Uutisalue

Valtion työntekijöiden tilat viilenevät – energiatalkoot alkavat kiinteistöissä

Valtion kiinteistöistä vastaava Senaatti-konserni aikoo vähentää energiankulutusta jopa 75 000 megawattituntia ja säästää näin 10 miljoonaa euroa, Senaatti-konserni kertoo tiedotteessaan.

Säästötoimiin kuuluu esimerkiksi huonelämpötilojen laskeminen keskimäärin 20,5 asteeseen. Lisäksi talotekniikan laitteistojen asetusarvoja muutetaan ja säädetään aluevalaistuksia säädetään.

Muissa kuin toimistotiloissa lämpötiloja lasketaan myös, riippuen tilojen käyttötarkoituksesta.

Säästömahdollisuuksia tutkitaan myös esimerkiksi urheiluhalleissa, uimahalleissa ja saunatiloissa.

Museoiden ja laboratorioiden energiansäästössä otetaan huomioon vaaditut olosuhteet.

Senaatti-konserni korostaa, että energiansäästö tehdään niin, ettei se heikennä tilojen terveellisyyttä tai turvallisuutta.

Kiinteistöissä lisätään myös teknisiä mahdollisuuksia siihen, että sähkönkulutusta voidaan ohjata nopeasti pois huippukulutuksen tunneilta.

Senaatti-konserniin kuuluvat emoliikelaitos Senaatti-kiinteistöt ja tytärliikelaitos Puolustuskiinteistöt, joka vastaa puolustushallinnon tiloista.

Konsernin vastuulla on yhteensä lähes 9000 valtion rakennusta. Konsernin energiakustannukset ovat noin 100 miljoonaa euroa, ja ne muodostavat noin viidenneksen kaikista kustannuksista.

Source Link is.fi