Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a1c8ff28f2f53961290eefacf624b369, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vasemmiston ehdokas voitti Hondurasin presidentinvaalit – USA onnitteli Castroa – Uutisalue

Vasemmiston ehdokas voitti Hondurasin presidentinvaalit – USA onnitteli Castroa

Väli-Amerikan Hondurasia hallitsevan kansallispuolueen presidenttiehdokas Nasry Asfura on myöntänyt tappionsa vasemmiston ehdokkaalle Xiomara Castrolle. Nasry myönsi tappionsa televisiopuheessa ja onnitteli vasemmistolaista vapauspuoluetta edustava Castroa.

Asfura myönsi tappionsa aikaisemmin kuin moni luuli, sillä äänistä oli laskettu vasta hieman yli puolet. Castrolla oli takanaan 53 prosentin tuki verrattuna Asfuran 34:ään.

– Onnittelen häntä voitosta, ja toivon että Jumala valaisee ja opastaa häntä presidentiksi valittuna, jotta hänen hallintonsa tekee sen, mikä on kaikkien meidän hondurasilaisten parhaaksi, Asfura sanoi.

Onnittelunsa Castrolle on lähettänyt myös Yhdysvallat, joka kiitteli korkeaa äänestysprosenttia ja Hondurasin kansalaisyhteiskunnan aktiivisuutta.

– Odotamme innolla yhteistyötä Hondurasin seuraavan hallinnon kanssa, Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoi vaalituloksen varmistuttua.

Maassa pelättiin etukäteen mellakoita, mikäli mielipidemittauksissa johtanut Castro ei olisi voittanut riittävän selkein tuloksin.

Pääkaupungissa Teguchigalpassa useat yritykset ja liikkeet olivat viikonlopun aikana peittäneet ikkunoita vaneri- ja metallilevyillä. Vaalipäivänä järjestystä ylläpiti noin 18 000 poliisia ja sotilasta.

Vuoden 2017 kiistanalaisista vaaleista käynnistyneissä mielenosoituksissa surmansa sai 23 ihmistä.

Castro on nostamassa vasemmiston valtaan Hondurasissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2009, jolloin hänen aviomiehensä ja silloinen presidentti Manuel Zelaya syrjäytettiin vallankaappauksessa.

Source Link yle.fi