Banner Before Header

”Vastustajat olivat supertarkkoja” – Heliövaara ja Glasspool hävisivät miesten nelinpelin ATP-finaalissa Yhdysvalloissa

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool ovat hävinneet Yhdysvaltain Dallasissa pelatun ATP-tennisturnauksen miesten nelinpelin finaalissa.

Miehet kohtasivat turnauksen ykkössijoitetun parin, El Salvadorin Marcelo Arevalon ja Hollannin Jean-Julien Rojerin. Arevalo ja Rojer veivät voiton lukemin 7–6 (7–4), 6–4.

Suomalais-brittiläinen parivaljakko pelasi ATP-nelinpelifinaalissa jo toisena peräkkäisenä viikkona. Loppuottelupaikka irtosi, kun parivaljakko kukisti yhdysvaltalaiset välierävastustajansa John Isnerin ja Jack Sockin.

–  Eihän ikinä voi olla mitenkään tyytymätön siihen, että finaaliin päästiin, Heliövaara kertoi toimittajille loppuottelun jälkeen.

–  Otettiin kolme hienoa voittoa, varsinkin eilinen semifinaalivoitto oli älyttömän kova suoritus.

Verkko erotti syksyisen finaaliparin

Heliövaara kommentoi ottelun alla blogissaan sunnuntain finaalivastustajia. Rojer oli miehen mukaan hänelle tuttu viimesyksyisestä Helsingissä pelatusta Talin Challenger-kisasta. Miehet pelasivat tuolloin yhdessä viikon verran.

–  Arevalo sen sijaan on minulle lähes tuntematon vastustaja, Heliövaara kirjoitti.

Heliövaara ja Rojer ylsivät Talissa loppuotteluun, jossa pidemmän korren vei itävaltalaispari Alexander Erler ja Lucas Miedler. Sunnuntaina miehet olivat kuitenkin vastakkaisilla puolilla verkkoa.

Tennisliiton mukaan Rojer nappasi Heliövaaran ja Glasspolin kukistettuaan uransa 30. ATP-turnausvoiton. Arevalon ja Rojerin erä- ja otteluvoiton sinetöi tasaisen avauserän jälkeen toisessa erässä Glasspoolin syöttövuorossa nähty murto.

–  Tänään tuntui siltä, että vastustajat olivat supertarkkoja. Pelasivat älyttömän kurinalaista hienoa nelinpeliä ja ansaitsivat voittonsa. Ei sillä lailla jäänyt niin paljon jossiteltavaa, totta kai aina on pienestä kiinni, Heliövaara kommentoi finaalikoitosta.

”Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”

Nelinpelin ATP-finaalipaikka oli Heliövaaralle uran neljäs ja kolmas Glasspoolin kanssa. Miehet ottivat ensimmäisen ATP-turnausvoittonsa vajaa vuosi sitten Ranskan Marseillessa, mutta viime viikolla kaksikko taipui niukasti Montpellierin turnauksen loppuottelussa Ranskan huippuparille Pierre-Hugues Herbertille ja Nicolas Mahutille.

Uransa toista ATP-turnausvoittoa Heliövaara juhli viime syksynä Moskovassa hollantilaisen Matwe Middelkoopin kanssa.

Seuraavaksi Heliövaaran on määrä pelata alkavalla viikolla Yhdysvaltain Floridassa Delray Beachin ATP-turnauksessa ja tämän jälkeen mahdollisesti vielä Meksikon Acapulcossa. Meksikon kilpailu järjestetään ensi viikolla.

–  Ollaan tyytyväisiä finaalipaikkaan ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, suomalainen sanoi loppuottelun jälkimainingeissa ja arvioi turnausvoitonkin koittavan pian, jos pari jatkaa pelaamista samalla tavalla.

Source Link is.fi