Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a4c8664d2459a4a5762ae20d36312108, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Venäjä on saanut läpimurron – Ukraina vaikeuksissa idässä – Uutisalue
Banner Before Header

Venäjä on saanut läpimurron – Ukraina vaikeuksissa idässä

Venäjä on saanut läpimurron Toskivskassa ja vallannut 3-4 viime päivän aikana useita kyliä, arvioi sotahistorian tutkija, Ukrainan sodan tilannekarttapalvelun ylläpitäjä Emil Kastehelmi Ukrainan sodan tämän hetkistä tilannetta.

– Venäjä on päässyt etenemään siellä noin 10 kilometrin matkan muutaman päivän aikana. Vaikuttaa siltä, että Ukrainalla on ollut vaikeuksia pysäyttää hyökkäystä, Kastehelmi sanoo.

Emil Kastehelmi.

Ukrainalaiset ovat Zoloten ja Hirsken kaupunkeja puolustaessaan vaikeassa tilanteessa, koska perääntymisreittejä ei juuri ole.

– Siitä on erityyppisiä tietoja, onko Ukraina vetäytynyt sieltä jo. Joidenkin tietojen mukaan siellä taistelisi enää lähinnä Ukrainan viivytysosastot, mutta asiasta ei ole varmuutta.

Venäjä on viimeisen kolmen päivän aikana vallannut Toshkivkan pohjoisosien lisäksi Ustynivkan, Myrna Dolynan, Pidlisnen, Rai-Oleksandrivkan ja Loskutivkan.

– Ukrainan ilmoitusten mukaan venäläisten hyökkäys on saatu pysähtymään Bila Horan ja Vovtshoyarivkan kylien alueille.

– Se on epäselvää, pystyykö Venäjä tuosta etenemään niin pitkälle, että se uhkaa saartaa Lysytshansk–Severodonetsk-pussinperän kokonaan. Riippuu siitä, miten ukrainalaiset saavat puolustuksen pystyyn, Kastehelmi jatkaa.

Siat liikkuvat tuhoutuneen maatalouslaitoksen ympärillä Verkhniokamjansken kylässä Itä-Ukrainassa Donbasissa 18. kesäkuuta 2022.

Saartaminen johtaisi hänen mukaansa siihen, että Venäjä uhkaisi yhä pahemmin Lysytshanskin huoltoteitä.

– Siinä vaiheessa Ukrainan täytyy miettiä, mitä voidaan saavuttaa sillä, että jäädään sinne kaikista itäisintä pussinperää puolustamaan. Ukrainan täytyy saada pitävästi puolustus kasaan tai sitten tehdä laskelmaa, mikä on riskien ja mahdollisen hyödyn suhde, Kastehelmi arvioi.

Kastehelmen mukaan Venäjä on jumittanut Bahmut-Lysytshansk-tien sekä Bahmutin kaupungin alueella pitkään saamatta ratkaisua aikaan.

– On tiettyä epävarmuutta, mihin asti venäläiset ovat päässeet. Mutta kokonaisuudessaan vaikuttaa, että rintama siellä lähenee Bahmutin kaupunkia kohden.

Etelärintamalla ja muilla rintamilla ei ole suurempia muutoksia.

– Ukraina teki parin viikon aikana Hersonin ja Nikolain alueella lupaavia vastahyökkäyksiä, mutta nyt muutamaan päivään edistystä ei ole tapahtunut, Kastehelmi sanoo.

– Harkovassa venäläiset ovat tehneet pienimuotoisia hyökkäyksiä, joilla ei kuitenkaan ole merkittävästi rintamalinjan tasaa muutettu.

– Sumyn ja Tshernihivin alueella tulee jatkuvasti raportteja, että Venäjä ampuu epäsuoraa tulta rajan yli. Venäjä jatkaa edelleen tulittamista, mutta ei toteuta siellä varsinaisia hyökkäyksiä, Kastehelmi analysoi.

Source Link is.fi