Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f7eb205dbb8510cae45f8f87b77dc53e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjällä julkaistiin hurjia vakoilu­väitteitä Helsingistä – kampaamot ja koira­hoitola mainittu värväys­paikkoina – Uutisalue

Venäjällä julkaistiin hurjia vakoilu­väitteitä Helsingistä – kampaamot ja koira­hoitola mainittu värväys­paikkoina

Venäjän turvallisuuspalvelun mukaan Suojelupoliisi vakoilee ja värvää Helsingissä venäläisiä diplomaatteja muun muassa erilaisten palveluyritysten venäjänkielisen henkilökunnan avustuksella.

Venäjän RT-kanava ja Rossija 24-kanava ovat julkaisseet Suomesta useita skandaalinkäryisiä juttuja, joiden lähteenä kerrotaan olevan Venäjän turvallisuuspalvelu FSB.

FSB väittää, että se on onnistunut paljastamaan Suomen Suojelupoliisin harjoittaman venäläisiin diplomaatteihin kohdistuvan laajan vakoilu- ja värväystoiminnan Helsingissä.

Jutuissa väitetään muun muassa, että Suojelupoliisi käyttää apunaan Helsingissä toimivien erilaisten palveluyritysten henkilökuntaa vakoillakseen Venäjän suurlähetystön ja Venäjän kaupallisen edustuston henkilökuntaa.

– Diplomaatit käyttävät kampaamojen, apteekkien, kauppojen, ateljeiden ja matkatoimistojen palveluja. Tällaisissa paikoissa on usein venäjänkielistä henkilökuntaa, joka joutuu ehdottomasti Supon värväyksen kohteeksi, venäläisissä tv-jutuissa väitetään.

Kun palveluyritysten henkilökunta on väitetysti saatu suostumaan yhteistyöhön Suojelupoliisin kanssa, henkilökunnan kerrotaan ryhtyvän sen jälkeen keräämään tietoa asiakkaanaan käyvistä venäläisistä diplomaateista.

Tietoa kerätään FSB:n väitteiden mukaan esimerkiksi diplomaattien perheistä ja tulotasosta ja laaditaan heistä ”psykologinen henkilökuva”, jotta Suojelupoliisi voisi sen jälkeen ryhtyä värväämään kohteenaan olevia diplomaatteja puolelleen.

Venäläisissä artikkeleissa on mainittu nimeltä muun muassa kaksi kampaamoalan yritystä, jotka sijaitsevat väitetysti lähellä Venäjän suurlähetystöä ja kaupallista edustustoa Helsingissä. Mainituilla nimillä ei ainakaan heti löytynyt osumaa Helsingistä.

Artikkeleissa mainitaan myös koirahoitola, jota olisi väitetysti käytetty venäläisdiplomaattien tarkkailuun Helsingissä. FSB:n mukaan Britannian MI6-tiedustelupalvelun henkilökuntaan kuuluva työntekijä olisi jopa varta vasten tuonut oman koiransa hoitolaan, jotta olisi päässyt sitä kautta luomaan kontaktia venäläisdiplomaatteihin.

FSB:n lähteet kuvailevat Venäjän televisiossa myös, että Suojelupoliisi suorittaa osan tarkkailustaan tarkoituksellisen näkyvästi.

– FSB on havainnut, että Supo on järjestänyt tarkan kontrollin suurimmalle osalle Venäjän lähetystön ja kaupallisen edustuston työntekijöistä. Sitä harjoitetaan demonstratiivisen näkyvällä ulkovalvonnalla, agentit seuraavat heidän ammatillista toimintaansa sekä myös arkielämän tapahtumia, RT-kanava kuvailee.

Source Link is.fi