Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_147e27351d8c57643f2611f96b2763f4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjältä kajahti kovaa puhetta ”Hartwall-areenasta” – duuman edustaja kommentoi Jari Kurrin asemaa – Uutisalue

Venäjältä kajahti kovaa puhetta ”Hartwall-areenasta” – duuman edustaja kommentoi Jari Kurrin asemaa

Venäjän duuman edustaja Dmitri Svistshev ei pidä lainkaan ehdotuksesta, jonka mukaan Helsinki-halli voitaisiin ottaa pois venäläisomistuksesta Suomeen säädettävän lain nojalla. Näin uutisoi venäläinen allhockey-sivusto.

Helsingin Sanomat julkaisi hiljattain jutun, jossa Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki pohdiskeli ajatusta siitä, että eduskunta säätäisi lain, jonka perusteella oligarkkien omaisuutta voisi ottaa haltuun.

Allhockey-sivuston haastattelun mukaan duumassa urheiluasioiden johtoasemassa istuvalta Svistsheviltä kysyttiin, että ”mitä mieltä hän on Helsingin viranomaisten ehdotuksesta takavarikoida halli”.

– Kuinka voimme suhtautua rosvoamiseen ja rahan kiristämiseen? Venäläiset ovat sijoittaneet talouteen ja urheiluun Suomessa. He ovat hankkineet nämä tilat täysin laillisesti, Svistshev sanoi Allhockeyn mukaan.

– Toivon todella, ettei kukaan takavarikoi Hartwall Arenaa. Miten he sitten palauttavat (rahat) sijoittajille, Svistshev jatkoi.

Venäläisoligarkkien Roman Rotenbergin ja Gennadi Timtshenkon omistamalla areenalla ei ole järjestetty tapahtumia sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan viime talvena. Sekä Rotenberg että Timtshenko ovat pakotelistoilla, eikä kauppaa hallista ole saatu aikaiseksi.

Allhockeyn jutussa mainitaan myös Jari Kurri ja hänen yhteytensä venäläisvetoisessa KHL:ssä pelanneeseen Jokerien joukkueeseen.

Allhockey kysyi Svistsheviltä kantaa ”suomalaisen kiekkolegendan Jari Kurrin puheisiin kotimaassaan kokemastaan vainosta, koska hänellä on siteitä Venäjään”.

– Tätä ei tapahdu vain Suomessa, vaan myös muissa maissa, Svistshev väitti kommentoidessaan Kurri-asiaa.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan kuluvan vuoden helmikuussa. Hyökkäys on tuomittu jyrkästi ja laajalti ympäri maailmaa.

Source Link is.fi