Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_90cee2520cc418de2e72ea32a073320c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjän entisen ”ydinase­salkku­miehen” kerrotaan olevan koomassa – tapahtumista kiertää kaksi eri versiota – Uutisalue

Venäjän entisen ”ydinase­salkku­miehen” kerrotaan olevan koomassa – tapahtumista kiertää kaksi eri versiota

Entinen Venäjän federaation suojelupalvelu FSO:n korkea-arvoinen työntekijä Vadim Zimin löytyi syntymäpäivänään kotoaan vakavasti loukkaantuneena, muun muassa iltapäivälehti Moskovski Komsomolets uutisoi.

MK:n mukaan Zimin työskenteli aikanaan presidentti Boris Jeltsinille ja oli vastuussa tämän mukana kulkevasta ydinasesalkusta. Netissä leviävien väitteiden mukaan Zimin olisi kuitenkin jatkanut työskentelyä niin sanottuna ”ydinasesalkkumiehenä” myöhemmin myös presidentti Vladimir Putinille.

Kuvan mies ei liity tapaukseen. Hän vartioi presidentti Dmitri Medvedevin ”ydinasesalkkua” vuonna 2010.

Nyt Zimin on kuitenkin kiidätetty sairaalaan ja hän on MK:n mukaan koomassa.

Brittitabloidi Mirrorin ja venäläismediassa levinneiden viihdemedian tietojen mukaan hänet löydettiin ampumahaava päässään, pistooli vieressään.

Kremlin politiikkaa myötäilevän MK:n mukaan Zimin olisi ollut asunnossa veljensä kanssa ja juonut alkoholia, jonka jälkeen ”Zimin meni viereiseen huoneeseen, josta veli löysi miehen myöhemmin tajuttomana”. MK ei kuitenkaan kerro tajuttomuuteen johtanutta syytä.

53-vuotias eteni suojelupalvelussa everstiksi. Jäätyään eläkkeelle hän siirtyi johtotehtäviin Venäjän tulliin. Vuoden 2021 lopussa Ziminiä vastaan nostettiin syyte lahjuksen ottamisesta ja mies erotettiin tullista.

Tsheget eli niin sanottu ”ydinasesalkku” kulkee Venäjän presidentin mukana kaikkialle. Foreign Policy -lehden mukaan salkkuja on useampi. Salkun sisällä on päätelaite, jonka avulla salkun voi monitoroida ja antaa käskyjä strategisille ydinasejoukoille.

Source Link is.fi