Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f8f0504f51a0b00f8c6dee04f90f41e0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjän media: Gorbatshov oli dialyysi­hoidossa – laihtui ainakin 30 kiloa ja vietti loppu­ajat Kremlin sairaalassa – Uutisalue

Venäjän media: Gorbatshov oli dialyysi­hoidossa – laihtui ainakin 30 kiloa ja vietti loppu­ajat Kremlin sairaalassa

Tiistai-iltana Moskovassa menehtyneen Mihail Gorbatshovin terveysongelmat alkoivat käytännössä jo vuodesta 1999, jolloin kuoli hänen vaimonsa.

Raisa Gorbatshovan menehtyminen leukemiaan oli raskas takaisku Gorbatshoville, sillä pariskunnan liitto oli ollut hyvin läheinen. Gorbatshov vetäytyi julkisuudesta muutamaksi vuodeksi tuolloin liki kokonaan. Izvestija-lehden mukaan Raisa oli myös pitänyt tarkkaa huolta miehensä ruokavaliosta, mutta vaimon kuoleman jälkeen Gorbatshoville alkoi kertyä ylipainoa ja hän sairastui diabetekseen.

Vuonna 2011 Gorbatshoville tehtiin selkäleikkaus saksalaisessa sairaalassa. Julkisuudessa Gorbatshovin terveyshuolista kirjoitettiin vuonna 2013 siinä yhteydessä, kun hän ei päässyt terveydentilansa vuoksi osallistumaan ex-pääministeri Margaret Thatcherin hautajaisiin Britanniassa.

Marraskuussa 2016 Gorbatshoville asennettiin sydämentahdistin moskovalaisella klinikalla. Vuonna 2019 Gorbatshov joutui sairaalaan useita kertoja, ja vuodesta 2020 lähtien hän vietti käytännössä liki koko aikansa sairaalassa aina kuolemaansa saakka.

Gorbatshovia hoidettiin Moskovan TsKB-keskussairaalassa, joka tunnetaan myös Kremlin sairaalana, sillä se toimii Venäjän presidentinhallinnon alaisuudessa. Komsomolskaja Pravda -lehden mukaan Gorbatshovilla oli sairaalassa oma osasto, jota vartioivat turvamiehet.

Izvestijan mukaan Gorbatshoville jouduttiin tekemään säännöllisesti dialyysihoitoja, sillä hänen munuaisensa eivät toimineet kunnolla.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan koronaviruksella ei ole osuutta Gorbatshovin kuolemaan. Ria Novostille nimettömänä puhuneen lähteen mukaan Gorbatshov sai viime aikoina vain oireita helpottavaa hoitoa moniin sairauksiinsa.

– Hän vietti viime ajat käytännössä kokonaan sairaalassa, jossa hänelle annettiin palliatiivista hoitoa, Ria Novostin lähde sanoi.

Gorbatshovin luottotoimittajiin kuulunut Aleksandr Gamov kertoi, että hän onnistui viime vuosina aika ajoin soittamaan Gorbatshovin matkapuhelimeen ja kyselemään tämän kuulumisia.

– Hänellä oli aina mukanaan kännykkä. Joskus kännykkään vastasi henkivartija, mutta hän antoi aina luurin Gorbatshoville, Gamov kirjoitti Komsomolskaja Pravdassa.

– Gorbatshov valitteli terveyttään ja ruokahalun puuttumista. Hän kertoi myös, että hänelle oli tehty neljä vaikeaa leikkausta ja hän oli laihtunut 30 kiloa. Toisella kertaa hän sanoi, että kiloja oli pudonnut 40, Gamov kuvaili.

Gamov julkaisi artikkelin yhteydessä myös viimeisen valokuvan, jonka hän oli saanut Gorbatshovista tämä säätiön kautta. Skype-yhteyden kautta otettu kuva on epätarkka, mutta Gorbatshovin laihtunut olemus käy siitä ilmi.

Kolmisen kuukautta sitten Gorbatshovin kännykkä lakkasi vastaamasta ja oli jatkuvasti pois päältä, kun Gamov yritti soittaa. Loppuaikoina Gamov kertoo kuulleensa vain automaattisen tiedotteen, jonka mukaan liittymä ei ole rekisteröityneenä verkkoon.

Source Link is.fi