Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f8ae1574477ba7535c39be42a6528309, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjän media: Ikkunasta pudonnut Lukoil-johtaja käytti masennus­lääkkeitä – sairaalan varustuksessa hämmentävä puute – Uutisalue

Venäjän media: Ikkunasta pudonnut Lukoil-johtaja käytti masennus­lääkkeitä – sairaalan varustuksessa hämmentävä puute

Venäläinen öljy-yhtiö Lukoil tiedotti torstaina, että yhtiö hallituksen puheenjohtaja Ravil Maganov kuoli ”vaikean sairauden seurauksena”.

Tiedotteen sanamuoto herätti ihmetystä, sillä samaan aikaan kaikki Venäjän johtavat mediat kertoivat Maganovin pudonneen moskovalaisen sairaalan ikkunasta ja kuolleen putoamisen seurauksena saamiinsa vammoihin.

Lukoilin tiedotteen sanamuoto saattaa kuitenkin selittyä Venäjän median tuoreilla tiedoilla, joiden mukaan Maganov kärsi vaikeasta masennuksesta ja hänen oli havaittu käyttäytyneen sairaalassa oudosti jo ennen putoamistaan.

Kommersant-lehden mukaan Maganov oli joutunut sairaalaan sydänsairauden vuoksi kolme päivää ennen traagisia tapahtumia. Lehden lähteen mukaan hänellä oli diagnosoitu myös masennus.

– Hän oli käyttänyt pitkän aikaa masennuslääkkeitä, ja sairaalaan jouduttuaan hän käyttäytyi oudosti, Kommersantille nimettömänä puhunut lähde kuvaili.

Maganov oli ”antanut Lukoilille koko elämänsä”, kertoo puolestaan Moskovski Komsomolets -lehti. Hän oli tehnyt yhtiössä 30-vuotisen uran ja työskennellyt koko sen ajan erilaisissa Lukoilin johtotehtävissä käytännössä ilman lomaa.

Maganov toimi muun muassa Lukoilin ensimmäisenä varapääjohtajana. Hänet siirrettiin kuitenkin kaksi vuotta sitten yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi, minkä hän koki arvonalennuksena.

– Hän koki sen syrjäyttämisenä tärkeiden päätösten teosta. Hän sai pari kertaa vuodessa kutsun kokouksiin, MK:n lähde kuvaili.

Maganovin kerrotaan tunteneen itsensä viime aikoina tarpeettomaksi ja kärsineen vaikeasta masennuksesta, mitä hän oli valitellut myös sukulaisilleen. Ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka hän oli masennustaan lääkinnyt ja oliko hänelle onnistuttu löytämään sopiva lääkitys.

Maganovin kerrotaan pudonneen kuolemaansa Moskovan TsKB-sairaalan kuudennesta kerroksesta, jossa hän oli hoidettavana sairaalan luksusosastolla. TsKB-sairaalaa kutsutaan myös Kremlin sairaalaksi, sillä se toimii suoraan Venäjän presidentinhallinnon alaisuudessa.

Putoamiskuolema on herättänyt Venäjällä myös erilaisia teorioita siitä, oliko kuolema itsemurha vaiko niin sanottu avustettu kuolema.

Yksi erikoinen piirre sisältyy siihen, että Venäjän median mukaan Maganov putosi kuolemaansa sairaalan siltä seinustalta, jolla ei ole lainkaan valvontakameroita. Kyseessä on vähintäänkin erikoinen sattuma, sillä Moskovassa on nykyisin valvontakameroita todella paljon ja Venäjän presidentinhallinnon alaisessa sairaalassa niitä voisi ajatella olevan jokaisessa suunnassa.

Telegram-kanava Bazan mukaan Maganov saattoi pudota kuolemaansa myös vahingossa. Hänen kerrotaan pudonneen kevyesti suojatulta ranskalaistyyliseltä pikkuparvekkeelta, joka ei ole tarkoitettu potilaiden käyttöön.

Parvekkeelta oli löydetty tupakka-aski, joten erään teorian mukaan hän olisi saattanut mennä parvekkeelle vain tupakalle. Tapahtumia ei voida kuitenkaan varmistaa, sillä kyseisellä seinustalla ei ole valvontakameroita, kirjoittaa Moskovski Komsomolets.

Maganovin kuolema oli jo seitsemäs Venäjän öljy- ja kaasualan johtajan äkillinen menehtyminen lyhyen ajan sisällä, mikä on omiaan herättämään epäilyjä alan sisäisistä ristiriidoista ja jopa mahdollisista murhista.

– Salaliittoihin uskovien mukaan Lukoilin perustajiin kuuluneen Maganovin kuolema oli jonkun tahon aiheuttama. He näkevät yhtäläisyyksiä siihen, että vuonna 2022 on kuollut tätä ennen jo kuusi öljy- ja kaasualan johtajaa, kirjoittaa esimerkiksi Medialeaks-sivusto.

Lukoil perustettiin 1990-luvun alussa ja Maganov oli mukana liki alusta asti. Hänen kerrotaan keksineen jopa yhtiölle nimen käyttämällä ensimmäisiä kirjaimia kaupungeista nimeltä Langepas, Urai ja Kogalym. Kyseiset kaupungit sijaitsevat Hanti-Mansian autonomisessa piirikunnassa, josta Lukoil poraa öljyä.

Suomessa toimiva Teboil-huoltoasemayhtiö kuuluu Lukoil-konserniin. Kun Venäjä aloitti helmikuun 24. päivänä hyökkäyksen Ukrainaan, Lukoil julkaisi jo maaliskuun 3. päivänä sodanvastaisen kannanoton virallisilla sivuillaan.

Source Link is.fi