Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f441a249904a6544862389b29fc02ea5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjän presidentti Putin: Venäjä ja Pohjois-Korea laajentavat kahdenvälisiä suhteitaan – Uutisalue

Venäjän presidentti Putin: Venäjä ja Pohjois-Korea laajentavat kahdenvälisiä suhteitaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kertonut Pohjois-Korean johtajalle Kim Jong-unille, että maiden ”kahdenvälisiä suhteita laajennetaan kokonaisvaltaisiksi ja rakentaviksi”.

Asiasta kertoo Pohjois-Korean valtionmedia KCNA.

Putin sanoo Kimille lähettämässään kirjeessä, että läheisemmät siteet olisivat molemmille maille eduksi. Samalla suhteiden lähentyminen lujittaisi Korean niemimaan sekä Koillis-Aasian turvallisuutta ja vakautta, kertoo KCNA.

Kim lähetti myös Putinille kirjeen, jossa Venäjän ja Pohjois-Korean ystävyyden kerrottiin syntyneen toisessa maailmansodassa voitolla Japanista, joka miehitti Korean niemimaata sodan aikana.

”Strateginen ja taktinen yhteistyö, tuki sekä solidaarisuus” maiden välillä on sittemmin saavuttanut uuden tason yhteisissä ponnisteluissaan torjua uhkia ja vihamielisten sotajoukkojen provokaatioita, Kim sanoi kirjeessään.

KCNA ei maininnut nimeltä näitä vihamielisiä sotajoukkoja, mutta se on tyypillisesti käyttänyt kyseistä ilmaisua viittaamaan Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia.

Aiemmin Kim ennakoi maiden välisen yhteistyön kasvavan, kun Pohjois-Korea ja Venäjä allekirjoittivat sopimuksen johtajien tavattua ensimmäisen kerran Vladivostokissa Venäjällä vuonna 2019.

Heinäkuussa Pohjois-Korea tunnusti kahden niin sanotun kansantasavallan itsenäisyyden Venäjän miehittämässä Itä-Ukrainassa. Samalla Venäjän asettamat viranomaiset ottivat esille mahdollisuuden, että pohjoiskorealaisia työläisiä lähetettäisiin alueelle muun muassa jälleenrakennustöihin.

Ukraina katkaisi diplomaattiset suhteensa Pohjois-Koreaan välittömästi tapahtuneen jälkeen.

Source Link yle.fi