Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8327df51efaa0165f14801490ddbfea0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäläinen Nadja vastustaa avoimesti sotaa ja maansa hallintoa – ”Vladimir Putin vei meiltä kaiken” – Uutisalue

Venäläinen Nadja vastustaa avoimesti sotaa ja maansa hallintoa – ”Vladimir Putin vei meiltä kaiken”

Kun Vladimir Putinin Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa helmikuussa, valtaosa maan urheilijoista vaikeni.

Jonkin verran on nähty esiintymisiä Putinin hallintoa tukevissa tapahtumissa, Z-symbolien esittelyä tai muita sen kaltaisia kannanottoa, mutta todella vähän Putinin ja tämän toimien avointa vastustusta.

Lue lisää: Venäläinen olympiavoittaja patsasteli Aleksandr Bolshunovin kanssa Putinin tukena – nyt alkoivat seuraukset

Lue lisää: 20-vuotias venäläinen patsasteli ukrainalaisurheilijan vieressä kohuttu Z-symboli rinnassaan – nyt jysähti kova rangaistus

Nopeasti sodan alettua Venäjän miesten jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Fjodor Smolov julkaisi rohkean, maansa sotatoimia kritisoivan päivityksen Instagramissa, mutta on sen jälkeen pysytellyt hiljaa. Toinen jalkapalloilija Aleksandr Sobolev teki samoin, mutta poisti päivityksensä nopeasti.

Lue lisää: Venäjän maajoukkuehyökkääjä ilmoitti vastustavansa maansa sotatoimia – Ukrainan tähdeltä äärimmäisen raju kannanotto

Yksi venäläinen jalkapalloilija on jatkanut Putinin ja tämän sodan kritisoimista määrätietoisesti sodan alkuhetkistä tähän päivään asti. Hän on espanjalaisessa Espanyolissa ammatikseen pelaava Nadja Karpova.

Karpova muistuttaa 143 000 Instagram-seuraajaansa säännöllisesti siitä, että hänen mielestään sodan olisi syytä loppua välittömästi.

– Rauhaa! Sota on perseestä, hän kirjoitti parin viikon takaiseen polvileikkauksen jälkeiseen julkaisuunsa.

Maanantaina Karpova, 27, avasi suunsa aiheesta myös medialle. Hän kertoi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa siitä, miksi uskaltaa vastustaa aktiivisesti maansa hallinnon toimintaan, vaikka moni muu on hiljaa.

– En pysty vain katsomaan vierestä tätä epäinhimillisyyttä ja olemaan hiljaa. En tiedä mitä tapahtuisi, jos olisin Espanjan sijaan Venäjällä, mutta tunnen että minulla on erityinen vastuu puhua julkisesti, Karpova sanoi BBC:lle.

Espanyolin hyökkääjä kritisoi rajusti Putinin propagandaa, joka luo kuvaa venäläisistä erityisenä kansana, jolla on ”uniikki tehtävä” ja jota koko muu maailma vihaa. Hänen mielestään venäläiset eivät ole millään tavalla erityinen suhteessa muihin kansoihin.

– En häpeä venäläisyyttäni, koska Venäjä ei tarkoita minulle hallintoa ja Vladimir Putinia. Putin vei meiltä kaiken, hän vei tulevaisuutemme, eikä häntä juuri vastustettu. Useimmat ihmiset vain sulkivat silmänsä vääryydelle ja ajattelivat, ettei se ole heidän asiansa.

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tukena marssinut Karpova näkee, että sotaa oikeutettuna pitävät ihmiset ovat ”propagandan panttivankeja”, jotka tulee yrittää vapauttaa.

Karpova siirtyi Espanjaan 22-vuotiaana vuonna 2017. Hänen elämänsä muuttui nopeasti paljon, sillä uudessa asuinmaassa suhtautuminen homoseksuaalisuuteen on hyvin paljon vapaampaa kuin Venäjällä.

Kotimaassaan hän joutui piilottelemaan.

– Ensimmäisen ammattilaisjoukkueeni omistaja maanitteli isääni allekirjoittamaan sopimuksen, jossa hän lupaa katsoa tyttärensä, lesbon, perään. Heidän mielestään lesbot tarvitsevat erityistä ”huolenpitoa”. Olin silloin 18. Isäni käski hänen painua muualle. Isä sanoi olevansa valmis keskustelemaan vain jalkapallosta, ei seksuaalisesta suuntautumisestani, Karpova kertoi tarinan menneisyydestään.

Karpova on kuulunut pitkään Venäjän maajoukkueeseen. Siirto Espanjaan mahdollistui vuoden 2017 EM-kisojen jälkeen, mutta tänä kesänä Venäjä ei niissä kisoissa pelaa tunnetuista syistä.

Ulkomailla pelaavana joukkueurheilijana hän kokee olevansa onnellisessa asemassa suhteessa moneen muuhun urheilijaan, koska hänen työpaikkansa ei ole millään tavalla kytköksissä Venäjän valtioon.

Hän kuitenkin toivoisi, että muutkin urheilijat uskaltaisivat ottaa joukolla kantaa nykyiseen tilanteeseen. Karpovan mielestä hiljaisuuden aika on ohi, eikä kukaan voi enää teeskennellä, ettei mitään kyseenalaista olisi meneillään.

Source Link is.fi