Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_00612e435aa19835641df74973720ddb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäläisyhtiön Myllyn Paras -puurohiutaleita löytyi yllättävästä paikasta – ”eivät ole yrityksemme valmistamia” – Uutisalue

Venäläisyhtiön Myllyn Paras -puurohiutaleita löytyi yllättävästä paikasta – ”eivät ole yrityksemme valmistamia”

Myllyn Parhaan omistaja Lantmännen kertoo, miten tutut hiutaleet ovat päätyneet armenialaiseen kauppaan.

Armeniassa vieraillut Ilta-Sanomien lukija huomasin paikallisessa kaupan hyllyllä tutun oloisia tuotteita.

– Tuotepakkauksissa pisti silmään Myllyn Parhaan ”Finnish quality” ja Suomen lippu, hän kertoo.

Tuotteiden valmistusmaa oli pakkauksen perusteella Venäjä. Lukija kummastelee, miksi Suomi pitää yhdistää tällä tavalla, kun Venäjä käy hyökkäyssotaa Ukrainassa ja on kääntänyt takin Armenialle.

Pohjoismaiset tuotteet ovat menneet hyvin kaupaksi Venäjällä ja sen lähialueilla. Kuvan perusteella armenialaisessa kaupassa myynnissä on paitsi Myllyn Paras – myös Nordic-merkkisiä puurohiutaleita. Kuva: Lukijan kuva

Myllyn Paras kuuluu nykyisin ruotsaiseen Lantmännen Groupiin ja sen Hyvinkään toimipiste kuuluu Lantmännen Cerealiin. Lantmännen on merkittävä maatalous- ja elintarvikealan toimija Pohjoismaissa.

Lantmännenin viestintäjohtaja Emelie Bontesse de Filippis painottaa, että Lantmännen Cerealilla tai Lantmännen-konsernilla ei ole minkäänlaista toimintaa Venäjällä.

– Kuluttajan näkemät tuotteet eivät ole yrityksemme valmistamia ja myymiä, hän lisää.

Bontesse de Filippis pahoittelee, että tilanne voi johtaa asiakkaita harhaan.

– Mielestämme tämä on valitettavaa, sillä asiakas voidaan helposti saada virheellisesti uskomaan, että näiden tuotteiden ja yrityksemme välillä on yhteys, hän sanoo.

”myllyn Paras” -puurohiutaleita kauppaava venäläisyhtiö ei kuitenkaan tee mitään sopimusten vastaista.

– Yrityksellä on oikeus käyttää ”Myllyn Paras” -nimeä myydessään tuotteita Venäjän ja joidenkin lähialueiden markkinoilla, sanoo Bontesse de Filippis.

Hän kertoo, että yritys sai oikeuden, kun Myllyn Paras luopui liiketoimistaan Venäjällä. Niistä irtauduttiin sen jälkeen, kun pääomasijoitusrahasto Sponsor Capital oli ostanut yhtiön vuonna 2018.

Bontesse de Filippis korostaa, että Myllyn Parhaan aiemmat omistajat tekivät sopimuksen vuosia ennen kuin Lantmännenistä tuli yrityksen omistaja.

Suomalaiset ja pohjoismaalaiset elintarvikkeet ovat jo vuosia olleet hyvin suosittuja Venäjällä. Esimerkiksi Valion Viola-sulatejuusto ja Raision hiutaleet ja Fazerin suklaa menivät takavuosina siellä hyvin kaupaksi.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan Euroopan unioni on kohdistanut Venäjään 11 pakotepakettia. Nykyisin suomalaistuotteita ei enää pitäisi olla sikäläisissä kaupoissa.

Lue lisää: Kazakstanilaisessa marketissa Elovena-tyttö olikin ”Nordic Herkules” – Raisio kertoo, mistä on kyse

Source Link is.fi