Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f69dcbeb587f9515c7195127ee0be959, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vermon teräsmiehen valmentaja häkeltyi jo ennen starttia – ”Voi herran jestas, mehän ollaan suosikkeja” – Uutisalue

Vermon teräsmiehen valmentaja häkeltyi jo ennen starttia – ”Voi herran jestas, mehän ollaan suosikkeja”

Oivaan syysvireeseen puhjennut Ksrar saavutti Vermossa ansaitun täysosuman.

Kun Teräsmiesliigan avainhevonen Zelos jäi keskiviikkona ravipaikalla pois startista, siltä peri suosikin loimen Antti Ala-Rantalan tallin koviin Norjasta hankittuihin kylmäverisiin kuuluva Ksar.

Nuori ruuna oli luottamuksen arvoinen ja ravasi hallitun voiton.

Ala-Rantala tarjosi suojatilleen pitkällä kolmen kilometrin matkalla makoisan juoksun kärkikaksikon imussa. Kun ruuna sai kirimerkin viimeisellä takasuoralla, se eteni heittämällä johtoon ja vastasi maalisuoran tasaisessa kaksinkamppailussa takanaan kirineelle Viesmannille.

Ala-Rantala kertoi voittajahaastattelussa, että hänelle selvisi Zeloksen myöhäinen poisjäänti vasta lähtöpaikalla.

– En kuullut kuulutusta Zeloksen poisjäännistä tallialueelle. Kun huomasin sen, ajattelin, että voi herran jestas, mehän ollaan suosikkeja, vaikka hevosella on vain yksi voitto tältä vuodelta. Pelaajat olivat näköjään oikeassa, Ala-Rantala iloitsi.

Märät ja tuuliset olosuhteet eivät olleet valmentajan mukaan 5-vuotiaan hevosen puolella.

– Tänään ei ollut Ksarin keli. Se on vähän moittinut, kun hiekkaa ja muuta on lentänyt sen päälle ja edennyt silloin vähän käsijarru päällä. Tänään se meni kyllä yllättävän hyvin. Ksar jaksaa porskuttaa, mutta vähän jännäksi homma loppusuoralla meni, Ala-Rantala sanoi.

Keväällä voitosta voittoon kulkenut, mutta viime kilpailuissaan roimasti alle odotusten pärjännyt Rosima palasi parrasvaloihin 2600 metrin ryhmäajossa.

Santtu Raitala kierrätti tamman rajavauhtisen avauskierroksen jälkeen toisen radan johtajan paikalle. Valjakko runnoi siitä loppumetreillä väkisin voittoon ohi keulasta sitkeästi vastaan haranneen New Grove Waylonin.

– Sairaustauko vielä vähän näkyi Rosimassa, mutta hyväpäinen ja vahva hevonen puristi avuillaan sitkeästi loppuun asti. Uskon sen menevän startin ansiosta vieläkin eteenpäin, Raitala arveli Markku Niemisen tallin suojatista.

– Rosima on ravannut hurjan hienon kauden, ja sen voittosumma on noussut 10 000 eurosta lähemmäs 50 000 euroa. Toivottavasti se jatkaa samaa tahtia tästä eteenpäinkin.

Lämminveristen tammalähdön sankaritar oli Kari Savolaisen tallin Truthisoutthere.

Vaikka Savolaisen ajokki joutui kiertämään valtaosan matkasta kolmatta rataa pitkin ilman vetoapua, se jyräsi väsymättä hallittuun voittoon. Global Bring It On kiri porukan perältä terävästi ja ehti loppumetreillä kakkoseksi.

Voitto toi Savolaiselle vähän lohtua, sillä hän on odottanut Truthisouttherelta paljon parempaa kautta. Ykkössija oli 4-vuotiaalle tammalle vuoden kolmas. Sen kausitienestit ovat 15000 euroa.

– Tamman kausi on ollut meille pettymys, sillä se on oikeasti tosi hyvä ja valtavan jaksava hevonen. Siitä oli tälle vuodelle isot odotukset, ja olen yllättynyt, että olemme vasta tässä, Savolainen sanoi.

Pronssidivisioonakarsinnan väkevin oli Christa Packalénin valmentama Thai Greenwich.

Hannu Torvisen ajokki jaksoi upeasti pitkän kirinsä ja erkani maalisuoralla lähes omille teilleen. Rahajamatch varjosti kirissä voittajaa ja kurotti loppumetreillä toiseksi ohi johtaneen Hugo Journeyn kupeelta vahvan juoksun tehneen Bolt Kronoksen.

– Thai Greenwichin ravi oli ollut aikaisemmin vähän hakemista, mutta tänään se oli tosi hyvällä ravilla ja voitti helposti. Sille vaihdettiin samantyyppiset kärryt, joilla se oli juossut paljon Norjassa, ja se osui hyvin kohdalleen, Torvinen kertoi.

Thai Greenwich ostettiin Suomeen viime kauden jälkeen.

– Ori on vaikuttanut hevoselta, josta on vielä paljon näkemättä, kun palaset loksahtavat kohdalleen. Uskon sen pärjäävän tosi pitkään.

Toto65-voittoihin ravasivat myös Luonnon Vauhti ja Ken’s Callahan.

Tapani Salojensaaren ajaman ja valmentaman Luonnon Vauhdin voitto oli yllätys. Piikkipaikalla koko matkan taivaltanut ori sai loppusuoralla tiukan vastuksen yli puolet matkasta kolmatta rataa porskuttaneelta suosikilta Kungenilta, mutta kamppaili maalipaalulle ensimmäisenä.

Olli Koivusen ajama Ken’s Callahan väijyi matkalla lauman keskellä sisäradalla, mistä ruuna spurttasi loppusuoralla kepein askelin ylivoimavoittoon.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 11.10.

Toto65-1: 5 Ksar

Toto65-2: 1 Rosima

Toto65-3: 3 Luonnon Vauhti

Toto65-4: 1 Ken’s Callahan

Toto65-5: 5 Truthisoutthere

Toto65-6: 7 Thai Greenwich

Kuusi oikein -voitto-osuus 4346,61 euroa. Viisi oikein 89,98 euroa.

Source Link is.fi