Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a30220de47ec9fecbce8323864945203, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Verottaja tarjoaa tuntuvan edun tästä päivästä lähtien – yli puoli miljoonaa hyötyy – Uutisalue

Verottaja tarjoaa tuntuvan edun tästä päivästä lähtien – yli puoli miljoonaa hyötyy

Lähes 600 000 suomalaisen matkakulut kodin ja työpaikan välillä ovat niin korkeat, että he hyötyvät korotuksista matkakuluvähennykseen tai oman auton käytöstä saatavaan kilometrikorvaukseen, kertoo Verohallinto.

Hallitus päätti helmikuussa tätä vuotta koskevista tilapäisistä korotuksista. Taustalla olivat kohonneet matkakustannukset, jotka johtuvat suurelta osin polttoaineiden hinnan noususta.

Matkakuluvähennyksen enimmäismäärä nousi 7 000 eurosta 8 400 euroon, kilometrikohtainen vähennys parani omalla autolla 5 senttiä kilometriltä 0,30 euroon.

Korotukset hyödyttävät verottajan mukaan niihin oikeutettuja keskimäärin 240 eurolla.

Parantuneet veroedut saa käyttöön heinäkuun alusta, kun tekee uuden verokortin. Helpoimmin tämä onnistuu OmaVerossa.

Kun matkakulut tai kilometrikohtaiset vähennykset ilmoittaa verokorttihakemuksessa, aikaisempaa suurempi verovähennys voi laskea loppuvuoden veroprosenttia.

– Verokorttihakemuksessa kannattaa ilmoittaa arvio koko vuoden matkakuluista kodin ja työpaikan välisillä matkoilla, mutta vain, jos kulut ylittävät 750 euron omavastuun. Riippuu henkilön tuloista ja vähennyksen suuruudesta, pieneneekö veroprosentti, sanoo ylitarkastaja Päivi Ylitalo Verohallinnosta tiedotteessa.

Lue lisää: Onko vero­ilmoituksesi yhä tarkistamatta? – Nyt alkaa olla korkea aika

Source Link is.fi