Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d2534ca16a5c268c164f54ea75ae9974, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Verottaja varoittaa yleisestä harhaluulosta – Uutisalue

Verottaja varoittaa yleisestä harhaluulosta

Verohallinto muistuttaa matkakuluvähennystä koskevasta säännöstä.

Moni kuvittelee virheellisesti, että verotuksen matkakuluvähennyksen voi tehdä oman auton perusteella, jos kulkee esimerkiksi työmatkat omalla autolla.

Vaikka työmatkat kulkisikin omalla autolla, matkakuluvähennystä täytyy hakea sen mukaan, mikä vaihtoehto työpaikalle kulkemiseen olisi tosiasiassa edullisin.

– Yleensä edullisin kulkuneuvo on julkinen liikenne, sanoo Verohallinnon ylitarkastaja Minna Palomäki tiedotteessa.

Matkakuluvähennystä voi hakea oman käytön perusteella vain, jos julkisella liikenteellä ei ole lainkaan mahdollista päästä työpaikalle, jos yhdensuuntaisella matkalla joutuisi kävelemään vähintään kolme kilometriä, tai mikäli julkista liikennettä joutuisi odottamaan meno-paluumatkalla vähintään kaksi tuntia. Odotusaika ei sisällä matkustusaikaa.

Matkakuluvähennystä voi hakea oman auton perusteella myös silloin, jos matka alkaa tai päättyy kello 00–05 välisenä aikana.

Vuoden 2023 esitäytetyssä veroilmoituksessa matkakuluilla on 750 euron omavastuu. Tätä pienempiä matkakuluja ei siis kannata ilmoittaa.

Kodin ja työpaikan välistä matkakulu­vähennystä voi hakea viime vuodelta enintään 8 400 euroa.

Source Link is.fi