Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_aa95cfda9e1e807988af5cc2d24b6308, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vladimir Putinin sotatoimia vastustava venäläistähti julkaisi riipaisevan kirjeen – Uutisalue

Vladimir Putinin sotatoimia vastustava venäläistähti julkaisi riipaisevan kirjeen

Korkeushypyn hallitseva olympiavoittaja Marija Lasitskene julkaisi torstaina avoimen kirjeen, joka oli suunnattu Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtajalle Thomas Bachille.

Venäläinen Lasitskene pyytää kirjeessään KOK:ta poistamaan venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita koskevan kilpailukiellon. KOK kehotti kansainvälisiä lajiliittoja sulkemaan Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat kilpailuistaan pian Ukrainan sodan alkamisen jälkeen.

Jo sitä ennen Venäjän eri lajien maajoukkueet olivat ”mustalla listalla” maassa harjoitetun valtiojohtoisen dopingin käytön takia.

Lasitskenen mielestä Venäjän passin omistamisen ei pitäisi itsestään olla rangaistava asia. Hän kokee, ettei Bach ole kiinnostunut venäläisurheilijoiden mielipiteistä Ukrainan sotaa koskien. Lasitskene itse on tuominnut Vladimir Putinin hallinnon sotatoimet Ukrainassa.

Bach on perustellut KOK:n linjausta venäläisurheilijoiden turvallisuudella. Lasitskenen mielestä Bachin huoli ei ollut ”todellinen”, koska esimerkiksi Venäjän tennishuiput saavat yhä kilpailla ympäri maailmaa.

Lasitskene muistutti kirjoituksessaan, että iso osa hänen kovimmista kilpakumppaneistaan on ukrainalaisia. Korkeushypyn maailmanlistan top kympissä on kolme ukrainalaisnaista.

– En edelleenkään tiedä, mitä sanoisin heille tai miten voisin edes katsoa heitä silmiin. He ja heidän ystävänsä ja sukulaisensa ovat kokeneet kauheuksia, joita kenenkään ei kuuluisi kokea. Sellaista ei olisi ikinä pitänyt tapahtua, kolminkertainen maailmanmestari Lasitskene kirjoitti viitaten Venäjän sotajoukkojen harjoittamaani julmuuksiin Ukrainan maaperällä.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on jatkunut jo kolme ja puoli kuukautta.

Source Link is.fi