Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_66d383934533907d3074bdb37c02f390, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vladimir Putinin uusi suunnitelma: Ukrainan suurkaupunki vaarassa | Verkkouutiset – Uutisalue

Vladimir Putinin uusi suunnitelma: Ukrainan suurkaupunki vaarassa | Verkkouutiset

Kremlin väitetään suunnittelevan uutta suurhyökkäystä Harkovan alueelle. Venäläisjoukot etenivät alueelle keväällä 2022, mutta Harkovan kaupunkia ei koskaan vallattu.

Ukrainan joukot työnsivät venäläiset pois sen läheltä ensimmäisen sotavuoden aikana lukuun ottamatta pientä kaistaletta alueen itäosissa.

Itsenäinen venäläismedia Verstka väittää Kreml-lähteisiinsä vedoten, että Venäjän johdossa on pohdittu 300 000 uuden sotilaan värväämistä. Tarkoituksena olisi saartaa Harkova ”sivistyneellä” tavalla, joka ei johtaisi kaupungin tuhoutumiseen Mariupolin lailla.

Presidentti Vladimir Putinin uskotaan ajattelevan, että ”erityissotilasoperaatio” voitaisiin lopettaa vaiheittain Harkovan valtaamisen jälkeen. Kalifornian yliopiston apulaisprofessori Edward Walker arvioi, että operaatio voisi alkaa mahdollisesti jo kesällä.

– En usko, että tämä on mahdollista ilman suurta verilöylyä ja ilman Mariupolissa nähtyä siviliuhrien ja vaurioiden määrää, Walker kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Hänen mukaansa tämä viittaisi siihen, että Putin halua vallata Venäjään pakkoliitettyjen alueiden suojaksi puskurivyöhykkeen. Venäjän valtionmediassa on samalla kovennettu retoriikkaa ja puhuttu ukrainalaiskaupunkien tuhoamisesta.

Rossija 1 -kanavan keskustelussa heitettiin hiljattain ilmaan ajatus, että Harkovan asukkaille voisi antaa 48 tuntia evakuoida kaupunki ennen sen ”muuttamista pölyksi”.