Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5f15c496aea7f3ab5450cb33dcb73248, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
VPS:n urheilujohtaja lähetti häiritseviä viestejä työntekijöille – seura olisi salannut antamansa varoituksen, ellei asia olisi vuotanut medialle – Uutisalue

VPS:n urheilujohtaja lähetti häiritseviä viestejä työntekijöille – seura olisi salannut antamansa varoituksen, ellei asia olisi vuotanut medialle

Vaasan Palloseura sanoo toimineensa tapauksessa Suomen Palloliiton ohjeiden mukaisesti.

VPS:n fanit juhlivat ja pelaajat kiittävät kannattajia Hietalahden stadionin illassa.

VPS:n fanit juhlijat ja pelaajat kiittivät kannattajia Hietalahden stadionilla kesäkuussa. Kuva: Niklas Joki / Yle

Hannele Amonoo,

Iina Kluukeri

Vaasan Palloseura (VPS) tiedotti tiistaina, että urheilujohtaja Janne Lindberg on saanut kirjallisen varoituksen epäasiallisesta käytöksestä.

Lindberg on lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä ja kommentteja seuran naispuolisille työntekijöille.

VPS:n puheenjohtaja Timo Harrin mukaan asiasta ei olisi tiedotettu julkisesti, ellei aiheesta olisi oltu tekemässä lehtijuttua.

Alueen maakuntalehti Ilkka-Pohjalainen oli saanut vihjeen häirintätapauksista, ja oli ollut yhteydessä seuraan.

Harri sanoo Ylelle, että seura toimi asiassa Suomen Palloliiton ohjeistuksen mukaan.

– Erikseen ei olisi varmastikaan tiedotettu, koska asia oli jo käsitelty ja Palloliiton suuntaan kerrottu, mitä oli tapahtunut. Sieltä tuli kuittaus, että seura on toiminut asiassa oikein.

Lue: Vaasan Palloseuran urheilujohtajalle kirjallinen varoitus – viestitteli seksuaalissävytteisesti seuran työntekijöille

Kirjallinen huomautus riittävä

Palloliitto katsoo, että VPS:n toimenpiteet olivat kesäkuussa tehdyn ilmoituskanavan vastinemenettelyn yhteydessä saatujen selvitysten perusteella riittävät.

Palloliitosta kuitenkin kommentoidaan, että liitto ei ole ohjeistanut häirintäkohun keskellä olevaa seuraa pitämään tapausta pois julkisuudesta.

– Olemme kertoneet seurajohdolle vaihtoehtoja, miten voi toimia. Samalla olemme kannustaneet avoimuuteen ja tulemaan itse ulos. Sellaisen menettelyn olemme omien kokemusten mukaan nähneet parhaaksi, seurapalvelujohtaja Timo Huttunen sanoo.

– Ihan imagollisista syistä ja jälkihoidonkin kannalta. Seurahan on asianomaisena tehnyt itse omat päätökset, Huttunen jatkaa.

Asia pysyi seuran sisäisenä kuukausia

Vaikka häirinnästä ilmoitettiin seuralle jo huhtikuussa, ja asia tuli Palloliiton käsittelyyn kesällä, asiasta vaiettiin julkisesti.

VPS:n Timo Harri kertoo syyksi sen, ettei työnantaja voi kertoa työntekijään liittyvistä asioista julkisesti.

VPS:n kausi oli kesällä kesken. Vaikuttiko se tiedottamisen ajoitukseen?

– Ei. Tämä ajoitus johtuu siitä, että asia on tulossa lehtiin käsiteltäväksi.

Miksi seuran piti saada urheilujohtajalta lupa asiasta tiedottamiseen?

– Kuten jo aikaisemmin sanoin, työnantaja ei voi yksittäisiin työsuhteisiin liittyvistä asioista julkisesti kertoa.

Ylen tietojen mukaan urheilujohtajan saama varoitus oli ollut seuran kannattajien tiedossa jo pitkään. Harrin mukaan asiasta tiesivät vain VPS:n hallituksen jäsenet.

Yle uutisoi keskiviikkona, että VPS:n pääsponsori LähiTapiola Pohjanmaa vaatii selvitystä tapahtuneesta. Timo Harri kertoo, että seura on tekemässä tiedotetta sponsoreille.

Toinen seuran pääsponsoreista, vaasalainen ohjelmistotalo Lemonsoft on myös tyytymätön seuran tiedottamiseen, mutta yritys jatkaa seuran tukemista.

– Asia on käsitelty torstaina palloseuran kanssa. Olemme vaatineet korjaavia toimenpiteitä, ja jos ne toteutuvat, pysymme sopimuksessa, kertoo toimitusjohtaja Jan-Erik Lindfors.

Vaaditut toimenpiteet liittyvät tiedon jakamiseen, tiedottamiseen ja eettisten toimintaohjeiden noudattamiseen.

VPS:llä ja Lemonsoftilla on viisivuotinen yhteistyösopimus, joka kestää vuoteen 2027.

Urheilujohtaja vastaa seuran toiminnan kehittämisestä, kuten pelaajahankinnoista. Hän toimii myös valmentajien esihenkilönä.

Source Link yle.fi