Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0cc416c33ee8017bc5247f05f122f224, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vuoden euribor lähestyy jo 2,5 prosenttia – onko huippu jo lähellä? – Uutisalue

Vuoden euribor lähestyy jo 2,5 prosenttia – onko huippu jo lähellä?

Asuntolainojen viitekorkona yleisesti käytetty 12 kuukauden euribor on noussut jo yli 2,4 prosenttiin. Viimeksi korko on ollut näin ylhäällä vuoden 2009 tammikuussa.

Vuoden euribor pomppasi keskiviikkona liki prosentin kymmenyksen asettuen 2,416 prosenttiin tiistain 2,338 prosentin jälkeen. Korko on noussut yhtäjaksoisesti syyskuun 8. päivän jälkeen.

Inflaation laukatessa ja Euroopan keskuspankin (EKP) kiristäessä rahapolitiikkaansa euriborien ennakoidaan jatkavan kohoamistaan. Korkomarkkinoiden perusteella sijoittajat odottavat vuoden euriborin nousevan liki kolmeen prosenttiin ensi vuonna.

Nordean tämän aamun asuntomarkkinakatsauksessa julkaistu ennuste on maltillisempi. Nordea ennustaa, että 12 kuukauden euribor-korko nousee 2,5 prosentin tuntumaan seuraavan puolen vuoden aikana, ja tämän jälkeen pankki odottaa nousun pysähtyvän.

Vuoden euribor on liikkunut positiivisena taas huhtikuusta lähtien ja syksyn aikana sen nousuvauhti on vain kiihtynyt. Tätä ennen korko oli poikkeuksellisesti negatiivinen peräti kuusi vuotta.

Oheisesta laskurista voit laskea miten korkotason muutos vaikuttaa kuukausittaisiin lainanhoitokustannuksiin.

Source Link is.fi