Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b7568adb5d59e7f80523fd9f3453d6b0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vuosi vaihtuu Suomessa kirpakassa pakkassäässä – ilotulituksia seuraavat voivat saada pilvettömät näkymät – Uutisalue

Vuosi vaihtuu Suomessa kirpakassa pakkassäässä – ilotulituksia seuraavat voivat saada pilvettömät näkymät

Uuttavuotta vietetään Suomessa poutaisessa ja kylmässä pakkassäässä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan uudenvuodenaattona lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosissa aamusta saakka enimmäkseen yli 10 pakkasasteessa. Maan pohjoisosassa on vielä tätä kylmempää ja selkeillä alueilla lämpötilat voivat paikoin laskea 30 pakkasasteeseen.

Päivän aikana sää on suuressa osassa maata kirkas iltaan asti, jolloin pakkanen kiristyy entisestään.

Päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa arvioi lauantaina STT:lle, että uutenavuotena pakkasen purevuutta lisää itätuuli.

Ilotulitteita voinee maanantain vastaisena yönä näkyä hyvin kirkkaalta taivaalta.

– On uudenvuoden kannalta oikein mukava sää, mutta hyvinkin kylmä on. Pukeutua tarvitsee kunnolla, sanoi Viljamaa lauantaina.

Pakkasvaroitus uudenvuodenpäivänä

Tulevan vuoden ensimmäisenä päivänä lämpötilat laskevat vielä niin, että koko maassa tulee aamukuudelta voimaan pakkasvaroitus.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kylmärasitus voi haitata ulkona tekemistä ja kroonisia sairauksia potevat voivat pakkasen vuoksi oireilla tavallista enemmän. Varoitukset ovat toistaiseksi voimassa ainakin keskiviikkoon asti.

Päivystävä meteorologi Viljamaa kertoo kireiden pakkasten syyksi sen, että Suomen yllä on parhaillaan korkeapaineen alue. Sen seurauksena sää voi pysyä päivin ja öin kirkkaana ja pakkanen pääsee kiristymään.

Mainos: Kehitysyhtiö SavoGrow

Mainos: Kehitysyhtiö SavoGrow

Mainos: Kehitysyhtiö SavoGrow

Mainos: Kehitysyhtiö SavoGrow