Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b9792c56e1b810912c3ab27ece56f383, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sota Gazassa kestää vielä useita kuukausia, sanoo Israelin Netanjahu – Uutisalue

Sota Gazassa kestää vielä useita kuukausia, sanoo Israelin Netanjahu

Netanjahun mukaan Israelin joukot ovat surmanneet noin 8 000 vihollistaistelijaa.

Israelin sota äärijärjestö Hamasia vastaan Gazan kaistalla kestää vielä useita kuukausia, sanoo pääministeri Benjamin Netanjahu.

Netanjahu toisti lupauksensa Hamasin tuhoamisesta ja panttivankien vapauttamisesta.

– Takaamme sen, että Gaza ei enää uhkaa Israelia. Askel askeleelta viemme Hamasilta sen kyvykkyydet. Eliminoimme myös heidän johtajansa, Netanjahu sanoi lehdistötilaisuudessa lauantaina.

Netanjahun mukaan Israelin asevoimat käy monimutkaista taistelua ja tarvitsee aikaa tavoitteidensa saavuttamiseksi. Netanjahun mukaan Israelin joukot ovat surmanneet noin 8 000 vihollistaistelijaa.

Samansuuntaisen arvion sodan kestosta antoi Israelin asevoimien esikuntapäällikkö Herzi Halevi tiistaina muun muassa Times of Israelin mukaan.

Israel julisti pian kolme kuukautta kestäneen sodan Hamasia vastaan sen jälkeen, kun äärijärjestö teki Israeliin 7. lokakuuta yllätyshyökkäyksen, jossa kuoli Israelin viranomaisten mukaan noin 1 140 ihmistä. Näistä enemmistön kerrotaan olleen siviilejä. Vastaiskuna Israel asetti Gazan kaistan täyssaartoon, aloitti mittavien ilmaiskujen sarjan ja hyökkäsi alueelle sittemmin myös maavoimillaan.

Hamasin hallinnoiman Gazan terveysministeriön mukaan Israelin iskuissa on tähän mennessä kuollut ainakin noin 21 670 ihmistä. Näistä suurin osa on ministeriön mukaan naisia ja lapsia.

Yritykset uuden aselevon aikaansaamiseksi jatkuvat. Yhdysvaltalaismedia Axios ja israelilainen uutissivusto Ynet ovat kertoneet nimettömien israelilaisten viranomaislähteidensä pohjalta, että Qatar on kertonut Israelille Hamasin olevan valmis jatkamaan neuvotteluja uusista panttivankien vapautuksista vastineeksi aselevosta.

Viime kuussa Gazaan saatiin aikaiseksi viikon pituinen aselepo, jonka aikana vapautettiin yli sata panttivankia ja Gazaan saatiin tuotua avustuskuljetuksia.

Lehdistötilaisuudessa Netanjahu ei kommentoinut tarkemmin uuden aselevon mahdollisuutta. Hänen mukaansa Hamas on esittänyt vaatimuksia, joita Israel ei hyväksy.

Source Link is.fi