Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f108f120ef754402a2b8a29b55e1b4ce, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
WHO toppuuttelee matkustus­rajoituksia: eivät estä omikronin leviämistä – Uutisalue

WHO toppuuttelee matkustus­rajoituksia: eivät estä omikronin leviämistä

Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa, että yleiset matkustusrajoitukset eivät estä koronaviruksen uuden omikronmuunnoksen leviämistä.

Järjestön mukaan matkustuskiellot saattavat aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Kiellot voivat viime kädessä saada maat lopettamaan tietojen jakamisen kehittyvästä viruksesta.

Etelä-Afrikan ilmoitettua uudesta virusmuunnoksesta kymmenet maat ympäri maailmaa ovat asettaneet rajoituksia matkustamiselle, joista suurin osa on kohdistettu Etelä-Afrikan maihin.

Muun muassa Kanada kertoi vastikään estävänsä matkustamisen maahan Egyptistä, Nigeriasta ja Malawista omikronmuunnoksen leviämisen vuoksi. Kanadassa havaittiin hiljattain maan ensimmäiset omikrontapaukset.

Lue lisää: Skotlannissa todettu 9 omikron­tartuntaa samaan juhlaan osallistuneilla – kenelläkään ei yhteyttä eteläiseen Afrikkaan

Lue lisää: Omikronia esiintyi Euroopassa jo ainakin viikkoa aiemmin kuin on tähän asti luultu

Maailman terveysjärjestön pääjohtajan Tedros Adhanom Ghebreyesuksen mukaan on ymmärrettävää, että maat pyrkivät suojelemaan kansalaisiaan uutta virusmuunnelmaa vastaan. Hän vaati kuitenkin, että globaali vastaus uuteen uhkaan on rauhallinen, koordinoitu ja johdonmukainen. Valtioilta hän toivoi matkustusrajoituksien sijaan muita toimia riskien vähentämiseen.

Vaikka WHO toppuuttelee yleisiä Afrikan maihin kohdistettavia matkustusrajoituksia, kehottaa järjestö yli 60-vuotiaita ja muita riskiryhmiin kuuluvia välttämään matkustamista.

Lue lisää: Maailman terveys­järjestö korjasi suositustaan: kehottaa yli 60-vuotiaita, jotka eivät ole täysin rokotettuja, välttämään matkustamista

–  Henkilöiden, jotka eivät ole terveitä tai jotka ovat vaarassa sairastua koronaviruksen aiheuttamaan vakavaan tautiin tai kuolla, mukaan lukien yli 60-vuotiaiden tai lisäsairauksia omaavien henkilöiden, tulisi lykätä matkustamista, järjestö linjasi matkustustiedotteessaan tiistaina.

Source Link is.fi