Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_30f9597366ddf15fb650532744b6dc27, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yhdysvallat ampui alas kiinalaisen ilmapallon, jota se epäili käytettävän vakoiluun – Uutisalue

Yhdysvallat ampui alas kiinalaisen ilmapallon, jota se epäili käytettävän vakoiluun

Yhdysvallat on ampunut alas kiinalaisen vakoilupallon Pohjois-Carolinan osavaltion rannikon edustalla.

Elsa Osipova,

Eelis Bjurström

Yhdysvallat on ampunut P ohjois-Carolinan osavaltion rannikon edustalla alas kiinalaisen ilmapallon, jota se epäili käytettävän vakoiluun.

  • Tämä on päivittyvä uutisjuttu, johon lisätään tietoa.

Asiasta kertovat uutistoimisto AP ja Reuters. Uutistoimisto AP:n mukaan pallon osia kerätään parhaillaan. Pentagon on kertonut aiemmin, että se aikoo tutkia objektia ja selvittää, onko kyseessä todella ilma-alus, kuten Kiina väittää.

Amerikkalaisviranomaiset suunnittelivat aiemmin pallon alasampumista, kun se lentäisi Atlantin valtameren yläpuolella.

Kiinan sanoi perjantaina, että kyseessä oli säähavaintoja tekevä ilmapallo, joka eksyi ilmavirtauksien mukana reitiltään eikä se tottele ohjausta.

Yhdysvalloissa sen sijaan arvioitiin, että ilmapallo tarkkailisi mahdollisesti Montanassa sijaitsevia ballististen ohjusten siiloista.

Kiinalaispallo Yhdysvalloissa on aiheuttanut kitkaa suurvaltojen suhteissa viime päivinä. Esimerkiksi Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken perui sunnuntaiksi suunnitellun saapumisensa Kiinaan ilmapallon takia.

Voit keskustella aiheesta 5.2. kello 23:een saakka.

Source Link yle.fi