Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b4cf2ddee0ba55d0fd78c02d16add5ad, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yhdysvallat ei ilmoittanutkaan Irakille etukäteen iskuista – John Kirby pahoittelee lausuntoaan – Uutisalue

Yhdysvallat ei ilmoittanutkaan Irakille etukäteen iskuista – John Kirby pahoittelee lausuntoaan

John Kirby väitti aiemmin, että Yhdysvallat olisi tiedottanut Irakin hallintoa ennen iskuja.

Yhdysvallat ei ilmoittanut Irakin hallitukselle etukäteen viimeaikaisista iskuista Irania tukevia ryhmiä vastaan, sanoo Yhdysvaltain ulkoministeriö.

– Ei ollut mitään ennakkoilmoitusta, ilmoitimme irakilaisille heti iskujen jälkeen, ulkoministeriön tiedottaja Vedant Patel sanoi toimittajille.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston edustaja John Kirby sanoi perjantaina, että Yhdysvallat olisi tiedottanut Irakin hallintoa jo ennen iskuja. Maanantaina Kirby kuitenkin sanoi vastanneensa loppuviikosta tiedoilla, jotka hänelle oli tuolloin annettu.

– Se ei ollut niin täsmällistä kuin se olisi voinut olla ja pahoittelen aiheuttamaani sekaannusta, Kirby sanoi.

Yhdysvallat teki perjantaina useita ilmaiskuja Iranin vallankumouskaartia sekä Iraniin yhdistettyjä aseellisia ryhmittymiä vastaan Irakissa ja Syyriassa. Myös muita iskuja on tehty viime aikoina Lähi-idän alueella.

Yhdysvaltojen perjantaiset iskut olivat vastatoimi lennokki-iskuun, jossa kolme yhdysvaltalaista sotilasta kuoli Jordaniassa. Yhdysvallat on syyttänyt iskusta Syyriassa ja Irakissa toimivia Iranin tukemia joukkoja.

Ulkoministeriön tiedottaja Patel sanoi, että Irakin hallitus alueen muiden valtioiden ohella ymmärsi, että yhdysvaltalaissotilaiden kuolemiin vastattaisiin.

Myös Kirby sanoi maanantaina Yhdysvaltojen ilmaisseen irakilaisviranomaisille ja julkisilla kanavilla, että yhdysvaltalaisjoukkoja vastaan tehtyihin hyökkäyksiin vastattaisiin.

Diplomaattilähteet kertoivat lauantaina uutistoimisto AFP:lle, että YK:n turvallisuusneuvosto pitäisi maanantaina hätäkokouksen Yhdysvaltojen Irakiin ja Syyriaan tekemien ilmaiskujen vuoksi. Venäjä kertoi lauantaina vaativansa YK:n turvallisuusneuvostoa kiireellisesti koolle Yhdysvaltojen iskujen vuoksi.

Varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa mahdollisesta hätäkokouksesta ei ollut kuitenkaan tihkunut vielä tietoja.

Source Link is.fi