Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_afe249ca7c9a66692d4178e92f3cd4a5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yhdysvallat: Ruandan ja Kongon demokraattisen tasa­vallan täytyy välttää sota­toimia – Uutisalue

Yhdysvallat: Ruandan ja Kongon demokraattisen tasa­vallan täytyy välttää sota­toimia

Konfliktin taustalla on Maaliskuun 23. päivän liike -nimisen kapinallis­ryhmän uudelleen käynnistämät väkivaltaisuudet Kongon demokraattisen tasavallan alueella.

Yhdysvallat on varoittanut Ruandaa ja Kongon demokraattista tasavaltaa pahentamasta maiden välisiä väkivaltaisuuksia eskaloitumasta täysimittaiseksi sodaksi.

Yhdysvaltain YK-edustaja Robert Wood kertoi YK:n erikoisistunnossa, että valtioiden ja muiden konfliktien osapuolien pitäisi palata neuvottelupöydän ääreen. Hän vaati lisäksi, että Ruanda vetää joukkonsa sekä ilmatorjuntakalustonsa pois naapurivaltionsa puolelta.

Konfliktin taustalla on Maaliskuun 23. päivän liike -nimisen kapinallisryhmän uudelleen käynnistämät väkivaltaisuudet Kongon demokraattisen tasavallan alueella. Tutsi-enemmistöinen M23 väittää puolustavansa kongolaisia tutseja syrjinnältä ja hutu-enemmistöisiltä äärijärjestöiltä.

Source Link is.fi