Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d4a26b970fd5117779ff01d59d5d8647, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yhdysvaltain ulkoministeri Blinken vierailee jälleen Lähi-idässä – Uutisalue

Yhdysvaltain ulkoministeri Blinken vierailee jälleen Lähi-idässä

Antony Blinken aloittaa vierailunsa Saudi-Arabiasta.

Blinken matkustaa Lähi-itään jo viidettä kertaa sen jälkeen, kun Hamas hyökkäsi lokakuussa Israeliin ja Israel aloitti vastahyökkäyksensä Gazan kaistalle. Kuva: Evelyn Hockstein / Reuters

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken matkustaa maanantaina jälleen Lähi-itään. Asiasta kertovan viranomaislähteen mukaan Blinken aloittaa viisipäiväisen vierailunsa Saudi-Arabiasta. Hänen on tarkoitus vierailla myös Egyptissä, Qatarissa, Israelissa ja Länsirannalla.

Yhdysvaltain ulkoministeriö on kertonut Blinkenin jatkavan vierailulla diplomaattisia ponnistelujaan Israelin ja äärijärjestö Hamasin välille kaavaillun aselevon eteen.

– On mahdotonta sanoa, saammeko aikaan läpimurtoa. Pallo on nyt Hamasilla, kertoi nimettömänä pysyttelevä lähde ulkoministeriöstä.

Hamasilta odotetaan vastausta ehdotukseen taistelujen keskeyttämisestä Gazassa. Yhdysvaltain, Israelin, Qatarin ja Egyptin edustajien muotoilema ehdotus vaiheittain toteutettavasta aselevosta sisältäisi myös humanitaarisen avun toimittamista Gazaan ja Gazassa pidettävien panttivankien vapauttamista.

Blinken matkustaa Lähi-itään jo viidettä kertaa sen jälkeen, kun Hamas ja muut äärijärjestöt hyökkäsivät Israeliin 7. lokakuuta ja tappoivat yli 1 100 ihmistä. Tämän jälkeen Israel aloitti Gazan kaistalla laajan maa- ja ilmahyökkäyksen, joka on tappanut Hamasin hallinnoiman Gazan terveysministeriön mukaan jo yli 27 300 ihmistä.

Source Link is.fi