Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f42f90a1d64e6b6ce6f15cf7342d74cd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yksi Excalibur-ammus räjäyttää videolla Venäjän telahaupitsin ja tykin miehistöineen | Verkkouutiset – Uutisalue

Yksi Excalibur-ammus räjäyttää videolla Venäjän telahaupitsin ja tykin miehistöineen | Verkkouutiset

Ukrainan armeijan 59. moottoroitu prikaati on julkaissut alla näkyvän lennokkivideon iskustaan Venäjän tykistön asemiin. Prikaati taistelee tällä hetkellä tiettävästi Itä-Ukrainan Donetskin alueella. Iskussa yksittäinen M982 Excalibur -ammus tuhoaa venäläisen 2S1 Gvozdika -telahaupitsin ja Giantsint-B-tykin miehistöineen.

Tykistönammus näyttäisi osuvan aivan telahaupitsin ja sen takana olevan tykin väliin. Miehistöä näkyy videolla tykin vasemmalla puolella. Gvozdika syttyy palamaan heti osuman jälkeen ja roihahtaa lopulta ilmiliekkeihin.

Amerikkalaisen Raytheonin ja ruotsalaisen BAE Systems Boforsin Excalibureita on kuvattu vielä HIMARS-heittimiäkin pelätymmäksi aseeksi Ukrainan rintamalla.

155 millimetrin tykeissä käytettävä ammus on häkellyttävän tarkka ja sen kantama on alustasta riippuen tavallisia ammuksia huomattavastikin pidempi.

Excaliburin valmistajien mukaan sen tarkkuus merkitsee, että vain yhdellä ammuksella voidaan saavuttaa sama vaikutus kuin vähintään kymmenellä tavanomaisella tykistönammuksella.

Ammusten käytöstä saatiin ensimmäiset videotodisteet Ukrainan rintamalta viime vuoden syyskuussa.

Verkkouutiset kertoo Excalibureista lisää alta löytyvissä jutuissa.

LUE MYÖS:
Pelätyt Excalibur-ammukset silpovat miehittäjän tankkeja videolla
Video paljasti uuden aseen – ”Tätä Venäjän on pelättävä enemmän kuin HIMARSia”