Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_225ead9d96cc35206285286a74a997ef, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yksityiset terveysyritykset alkavat jakaa koronarokotetta jo loppukuusta – Uutisalue

Yksityiset terveysyritykset alkavat jakaa koronarokotetta jo loppukuusta

Palveluntuottaja voi päättää, mitä asiakas rokotuksesta maksaa. Asiakas voi saada rokotuksesta korotetun kuudentoista euron Kela-korvauksen kesäkuun loppuun asti.

HALI ry:n terveyspalveluiden johtaja Hanna-Maija Kausen mukaan rokotteen hinta on palveluntuottajan itse määriteltävissä. Kuva: Janne Lindroos / Yle

Yksityiset terveysyritykset aloittavat perusterveiden työikäisten neljännet koronarokotukset jo lähiviikkoina, kertoo Hyvinvointiala HALI ry:n terveyspalveluiden johtaja Hanna-Maija Kause.

Koronarokotus on jatkossa mahdollista hakea joko oman työterveyshuollon kautta tai yksityisasiakkaana.

Palveluntuottajat pääsevät tilaamaan rokotteita ensi viikosta lähtien ja niiden toimitukset aloitetaan noin kahden viikon kuluttua. Yliopiston apteekeilla on tämän jälkeen valmius toimittaa rokotteita palveluntuottajille viikoittain valtakunnallisesti.

Rokotuksia lähtee Kausen mukaan tarjoamaan aluksi 3-4 valtakunnallista terveysalan yritystä. Ainakin Terveystalo kertoi tänään alkavansa tarjoamaan koronarokotteen tehosterokotuksia täysi-ikäisille työterveys- ja yksityisasiakkailleen.

Yhtiö kertoo tiedotteessa, että rokotukset käynnistyvät 25. tammikuuta Helsingissä ja mahdollisimman pian myös Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella ja Turussa.

Rokotuksesta perittävä hinta on palveluntuottajan itse määriteltävissä. Asiakas voi kuitenkin saada rokotuksesta kesäkuun loppuun asti korotetun kuudentoista euron Kela-korvauksen.

Yhteensä kymmenen hyvinvointialuetta on tähän mennessä ilmoittanut haluavansa ottaa vastaan koronarokotteita lahjoitettavaksi yksityisille terveysyhtiöille. Kanta-Häme, Itä-Uusimaa, Länsi-Uusimaa ja Helsinki sen sijaan ovat toistaiseksi kieltäytyneet rokotteista.

Rokotteita tulee THL:n mukaan yksityiselle puolelle jakoon joitakin satoja tuhansia.

Juttua päivitetään

Voit keskustella aiheesta perjantaihin 13. tammikuuta kello 23:een saakka.

Source Link yle.fi