Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b9a39bedfb6f3af2690efd6f4541ddb6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yle: Helsinkiläis­telakka kaavailee jäänmurtajaa Venäjälle pakotteista huolimatta – Uutisalue

Yle: Helsinkiläis­telakka kaavailee jäänmurtajaa Venäjälle pakotteista huolimatta

Helsingin telakka eli Helsinki Shipyard voi saada vientiluvan uudelle jäänmurtajalle, joka rakennetaan venäläiselle kaivosyhtiölle Norilsk Nickelille, uutisoi Yle.

Laivan rakentaminen olisi tarkoitus aloittaa ensi vuonna Hietalahden telakalla.

Venäjää koskevien talouspakotteiden takia tarvitaan vientilupa, jos jäänmurtaja luovutetaan venäläiselle omistajalle. Laivaprojekti aloitettiin jo viime vuonna, mutta se pysäytettiin pakotteiden vuoksi.

EU-pakotteiden takia jäänmurtajien vienti Venäjälle on pääsääntöisesti kiellettyä, kertoi ulkoministeriön vientivalvonnan yksikönpäällikkö Johanna Salovaara-Dean Ylelle.

Tästä voidaan kuitenkin poiketa, jos sopimus on tehty ennen kuin pakotteet ovat tulleet voimaan.

Helsingin telakan toimitusjohtaja Simo Rastas kertoi Ylelle, että Helsingin telakka on hakenut vientilupaa jäänmurtajalle ulkoministeriöltä. Ministeriö käsittelee vielä asiaa.

Helsingin telakan omistaa kyproslainen Algador Holdings. Yhtiön pääomistaja on venäläinen liikemies Vladimir Kasyanenko, jolla on Belgian passi.

Source Link is.fi