Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_01eca73b98bf84148ad5ea890a6492ac, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yle: Työmaalta vietiin heti tavaraa talotehtaan mentyä konkurssiin | Verkkouutiset – Uutisalue

Yle: Työmaalta vietiin heti tavaraa talotehtaan mentyä konkurssiin | Verkkouutiset

Vantaan ja Helsingin rajalle paritalon puolikasta rakennuttanut Elle Tick ei tiedä, miten työ jatkuu talovalmistaja Jukkatalon mentyä konkurssiin. Asiasta kertoo Yle.

Tick oli ehtinyt maksaa vajaan sataneliöisen asunnon 90-prosenttisesti, vaikka se on valmis noin 70-prosenttisesti.

Rakenteilla olevasta talosta hävisi saman tien tavaraa kun tieto konkurssista tuli. Muun muassa lattialämmityksen osia sekä kiuas oli viety.

Tick laittoi lakimiehensä ohjeistamana heti uuden lukon asuntoon, mutta sen jälkeen joku oli kaivanut pihasta ylös kaivojen pumput. Nyt työmaalle on asennettu riistakamerat.

Konkurssien jälkeen työmailta katoaa Ylen mukaan usein tavaroita, jotka rakennuttajat ovat jo maksaneet. Esimerkiksi alihankkijat saattavat pitää työmaalle tuotuja tavaroita omana omaisuutenaan, koska eivät ole saaneet niistä suoritusta pääurakoitsijaltaan.

Joissain tapauksissa puolestaan jotkut työntekijät pelkäävät jäävänsä ilman palkkaa ja vievät arvotavaraa mukanaan. Rakennustyömailta katoaa tavaraa myös ulkopuolisten viemänä.

Tick epäilee, että urakalle ei ole helppoa löytää jatkajaa. Tekemättömiä töitä on vielä noin viiden sivun mittainen lista. Hän on myös laskenut, että rakennuttaminen tulee todella paljon kalliimmaksi kuin paritalon puolikkaan hinta alun perin, joka oli reilut 500 000 euroa.

– Jukkatalon maksuerät ovat olleet todella etupainotteisia, Tick kertoo Ylelle.

Hänen mukaansa rahaa tarvitaan lisää vielä ainakin noin 130 000 euroa, että talo saadaan valmiiksi.