Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f0d4200449476a0829e453fd7e4ed649, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yleisurheilun MM-areenalla hurjasteltiin jo nyt – Sydney McLaughlin rikkoi pitkien aitojen maailmanennätyksen: ”Taivas on rajana” – Uutisalue

Yleisurheilun MM-areenalla hurjasteltiin jo nyt – Sydney McLaughlin rikkoi pitkien aitojen maailmanennätyksen: ”Taivas on rajana”

EUGENE. Olympiavoittaja Sydney McLaughlin on rikkonut jälleen maailmanennätyksen 400 metrin aitajuoksussa. Yhdysvaltain mestaruuden näytöstyyliin Oregonin Eugenessa voittanut McLaughlin kellotti ajan 51,41.

Hän paransi omissa nimissään ollutta ME-aikaa 0,05 sekuntia. Edellisen ME:n hän juoksi Tokion olympiafinaalissa viime kesänä.

McLaughlin kaarsi etusuoralle vaivattoman näköisesti ja kasvatti ylivoimaista johtoaan ennen maaliviivaa.

Yli 30 asteen lämmössä kylpeneen Hayward Field -stadionin yleisö hurrasi, kun kenttäkello pysähtyi ME-aikaan.

Sydney McLaughlin poseeraa tulostaulun vieressä ME-juoksunsa jälkeen.
400 metrin aitajuoksun uusi maailmanennätys kirjataan 51,41.Getty Images

McLaughlin kertoi kisan jälkeen toimittajille, ettei vielä viimeisellä aidalla tiennyt olevansa maailmanennätysvauhdissa.

– Keskityin vain loppuun saakka juoksemiseen. Kaikki on mahdollista ja ajattelen, että taivas on rajana. Olen todella kiitollinen kaikesta, McLaughlin sanoi.

Samalla stadionilla kilpaillaan heinäkuun puolivälistä alkaen yleisurheilun MM-kilpailut, joissa McLaughlin kohtaa pitkästä aikaa maailmanmestaruutta puolustavan maannaisensa Dalilah Muhammadin. Muhammadilla on automaattinen paikka MM-kisoihin, eikä hän kilpaillut Yhdysvaltain mestaruuskisojen aitajuoksussa.

Myös Suomen Viivi Lehikoinen on varmistanut paikkansa MM-kisojen pitkissä aidoissa.

Allyson Felix jäi kuudenneksi viimeisessä mestaruuskisassaan

Sileällä 400 metrillä Allyson Felix juoksi viimeisissä Yhdysvaltain mestaruuskisoissaan kuudenneksi ajalla 51,24. Kisan voitti vasta 19-vuotias yliopistourheilija Talitha Diggs ajalla 50,22.

Felix, 36, on kaikkien aikojen menestynein naisyleisurheilija 11 olympiamitalillaan. Viime vuonna hän saavutti Tokion olympialaisten henkilökohtaisessa 400 metrin kisassa pronssia.

Kunkin lajin kolme parasta saa edustuspaikan MM-kisoihin, mikäli he täyttävät valintakriteerit. Kuudes sija tarkoittaa, että Felix ei saa MM-paikkaa henkilökohtaiselle 400 metrille, mutta pääsee mukaan Yhdysvaltain viestiryhmään.

Michael Norman tuulettaa hymyillen.
Michael Norman on ratakierroksella kauden tilastokärki ennen heinäkuun puolivälissä alkavia MM-kisoja.Getty Images

Miesten 400 metrillä Michael Norman hätyytteli ennätystään voittamalla huippuajalla 43,56. Tulos on kauden kärkitulos maailmassa. Normanin ennätys 43,45 on kaikkien aikojen neljänneksi kovin aika.

Juoksijatähti on aiemmin voittanut olympiakultaa 4×400 metrin viestissä, mutta henkilökohtainen arvokisamitali häneltä vielä puuttuu.

Pika-aitojen maailmanennätysnainen Keni Harrison selvitti tiensä Yhdysvaltain mestariksi kauden kärkiajalla 12,34. Harrisonin ME 12,20 on vuodelta 2016.

Yhdysvaltain mestaruuskisojen kolmantena kisapäivänä nähtiin kovia tuloksia myös juoksuratojen ulkopuolella. Daniel Haugh voitti miesten moukarin ennätyksellään 80,18 ja Yhdysvaltain ennätysnainen Keturah Orji naisten kolmiloikan kelpo tuloksella 14,79.

Yhdysvaltain mestaruuskisat päättyvät myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa. Päätöspäivän tapahtumia aikaistettiin kuumuuden takia parilla tunnilla. Viimeiset lajit ovat ohjelmassa puoliltaöin Suomen aikaa.

Lue myös:

Kohusprintteri Sha’Carri Richardson jäi Yhdysvaltain mestaruuskisoissa sijalle 23 – marssi haastattelupisteen ohi pikavauhtia

Devon Allenilla, 27, on mieletön tavoite – aikoo rikkoa pika-aitojen maailmanennätyksen, juhlia MM-kultaa ja voittaa sitten Super Bowlin

Onko uusi Usain Bolt löytynyt? 18-vuotias sensaatio vaihtoi lajia ja teki ällistyttävän tempun – vertailu näyttää, miten lähellä hän jo on Boltia

Source Link yle.fi