Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6c7abeb65513a6b2462544c05f4b2b00, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yllättävä lisämaksu uhkaa uuden asunnon ostanutta – Uutisalue

Yllättävä lisämaksu uhkaa uuden asunnon ostanutta

Isännöintiliitto varoittaa uusien asuntoyhtiöiden yllättävästä menoerästä.

Asumiskulujen nousu voi pakottaa uuden taloyhtiön nostamaan vastikkeita merkittävästikin, koska yhtiön ei ole ehtinyt vielä kertyä minkäänlaista talouspuskuria, arvioi Isännöintiliitto tiedotteessaan. Monesti uudiskohteita markkinoidaan juuri edullisilla asumismenoilla ja alhaisilla vastikkeilla.

– Haaste on siinä, että uudiskohteen budjetti ei välttämättä ole realistinen, koska se on tehty jo kolmekin vuotta ennen rakennuksen valmistumista. Kuten on huomattu, kulut ja inflaatio voivat nousta todella merkittävästi ja myös yllättää kaikki, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva sanoo tiedotteessa.

– Toinen ikävämpi mahdollisuus on se, että asumiskulut on voitu tarkoituksella kirjata niin alas kuin mahdollista, jotta kohde näyttäisi paperilla houkuttelevammalta, hän jatkaa.

Isännöintiliitto kehottaa asunnon ostajaa perehtymään huolellisesti ostettavan uudiskohteen talouteen ennen ostopäätöksen tekoa. Taloussuunnitelmasta on hyvä katsoa, minkälaisia kuluja taloyhtiölle on laskettu, ja mihin ne perustuvat. Olennaista on myös se, milloin laskelma on laadittu.

– Mikäli uudiskohteen budjetti ei vastaa todellisia kuluja, ainoa keino saada talous kuntoon, on nostaa vastikkeet oikealle tasolle. Myös suuremmissa erissä maksettavat kulut kuten kiinteistövero tai vakuutusmaksut voivat aiheuttaa nostopainetta, koska taloyhtiön kassassa ei juuri valmistuneessa kohteessa ole yleensä ylimääräisiä varoja, Isännöintiliitto huomauttaa.

Source Link is.fi