Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c63cd3c7be571018aa33156ef49409f4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yllätyskäänne! Helsingin kaupunki aikoo ostaa entisen Hartwall-areenan – Uutisalue

Yllätyskäänne! Helsingin kaupunki aikoo ostaa entisen Hartwall-areenan

Helsingin kaupunki käynnistää prosessin entisen Hartwall-areenan saamiseksi takaisin suomalaisomistukseen.

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt, että kaupunki haluaa itse ostaa entisen Hartwall-areenan pois venäläisomistuksesta.

Kaupunginhallituksen tiedotteessa sanotaan, että toimenpide on välttämätön, jotta areena saadaan takaisin käyttöön. Tiedotteen mukaan kaupunki varautuu myös muihin toimenpiteisiin.

Muilla toimenpiteillä kaupunki viittaa pakkolunastukseen, joka on järein vaihtoehto siinä tapauksessa, että areenan kauppa ei toteudu.

Areenan ostamisesta on neuvotellut myös suomalainen, yksityinen sijoittajaryhmä, joka asetti yhdeksi takarajaksi kaupan toteutumiselle helmikuun lopun. STT:n tietojen mukaan neuvottelut junnaavat kaupan maksuehtojen vuoksi.

Areenaa pyörittävän Helsinki Halli Oy:n yhtiökokouksessa keskiviikkona yhtiön edustaja Kai Paananen kertoi, että yksityinen taho on omalla riskillään maksanut muun muassa areenayhtiön työntekijöiden palkkoja, koska suomalaispankit eivät pakotteiden takia suostu välittämään areenayhtiön maksuliikennettä.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan olevansa tietoinen toisesta potentiaalisesta ostajaryhmästä, mutta kaupunki ei ole siinä prosessissa osallisena.

Mikäli kaupunki saa ostettua areenan, se ei aio jäädä sen omistajaksi, uutisoi Helsingin Sanomat keskiviikkona. Kaupungin tarkoituksena on myydä areena sen jälkeen eteenpäin suomalaisille uusille omistajille.

Helsinki-halli, joka tunnettiin aiemmin Hartwall-areenana, on ollut suljettuna siitä lähtien, kun Venäjä aloitti suurhyökkäyksensä Ukrainaan helmikuussa 2022. Areenan pääomistajina ovat venäläisoligarkit Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg, jotka molemmat ovat pakotelistoilla. Itse areenayhtiö ei ole pakotelistoilla.

Areenan kaupalla on kiire, sillä EU:n uuden pakotepaketin mukaan vapaaehtoiset kaupat ja pakkolunastukset pakotelistalla olevilta venäläisiltä pitää toteuttaa kesäkuun loppuun mennessä.

Source Link is.fi