Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f24967899d7a422086a8af4d45ac01f5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yllätyspotkujen jälkeen Jouko Myrrän puhelimeen tuli yli 300 tsemppiviestiä – nyt hän palaa liigavalmentajaksi KooKoossa – Uutisalue

Yllätyspotkujen jälkeen Jouko Myrrän puhelimeen tuli yli 300 tsemppiviestiä – nyt hän palaa liigavalmentajaksi KooKoossa

Jääkiekkoseura KooKoon uusi päävalmentaja Jouko Myrrä sai puolitoista vuotta sitten potkut Tampereen Ilveksestä. Nyt hän aloittaa työt seurassa, jossa on itsekin pelannut.

Jääkiekkoseura KooKoon tuore päävalmentaja Jouko Myrrä iloitsee päästessään takaisin jäähallille. Video: Pyry Sarkoila / Yle

Venla Rakkola,

Maija Tuunila

Kouvolalaisen jääkiekkoseura KooKoon uudeksi päävalmentajaksi on valittu Jouko Myrrä. Hän seuraa tehtävässä KooKoon entistä päävalmentajaa Olli Saloa.

Myrrä on aikaisemmin toiminut päävalmentajana Tampereen Ilveksessä.

Myrrän johdolla Ilves saavutti pronssia keväällä 2022. Kyseessä oli joukkueen ensimmäinen mitali yli 20 vuoteen. Syksyllä 2022 hän kuitenkin sai yllättäen potkut joukkueesta. Ilves johti potkujen aikana runkosarjaa.

KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen, päävalmentaja Jouko Myrrä ja valmentaja Manu Lähteenmäki tiedotustilaisuudessa.

KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen, päävalmentaja Jouko Myrrä ja valmentaja Manu Lähteenmäki kertoivat seuran uudesta valmennustiimistä tiedotustilaisuudessa maanantaina. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Jouko Myrrä ei omien sanojensa mukaan enää mieti syksyn 2022 tapahtumia Ilveksen kanssa.

– Tietysti joku jossain Tampereen suunnalla Prisman kassajonossa siitä saattaa joskus hyvällä muistuttaa. Mutta ei, se on yksi tapahtuma niin ihmisen elämässä kuin tässä ammatissakin. Ei siinä ole enää sen enempää.

Jouko Myrrä jäätreeneissä.

Jouko Myrrä valmensi aikaisemmin Tampereen Ilvestä. Kuva: Miikka Varila / Yle

Ihmisiltä saadut kannustavat viestit ovat kuitenkin tuntuneet hyvältä.

– Kolmisensataa tekstiviestiä, Whatsapp-viestiä ja sata puhelua tuli ensimmäisten viikkojen aikaan. Tulkitsin sen niin, että olen vuosien saatossa valmentajana ja ihmisenä jättänyt ihmisiin jonkin jäljen ja he halusivat sitten tavalla tai toisella myötäelää sitä minun senhetkistä tilannettani.

”Tuulipuku päällä hommiin”

Elokuu 2023 oli Myrrän mukaan ensimmäinen kerta 47 vuoteen, kun hän ei astellut jäähallin ovista sisään joko pelaajana tai valmentaja.

– Tuli vähän sellainen muljahdus sisuskaluihin. Tampereen murteella: höntti olo.

Nyt Myrrä on kuitenkin saanut taas mahdollisuuden palata jäähallille. Ilveksestä saatujen potkujen jälkeen työtarjouksia tuli ulkomailta asti, mutta hän päätyi kuitenkin tarttumaan KooKoon tarjoukseen.

– Kun tämä KooKoon yhteydenotto tuli ja juteltiin urheilujohdon kanssa, minulle tuli syvä, vahva tunne sisuskaluissa, että tämä on se paikka, johon haluan seuraavan kerran lähteä niin sanotusti tuulipuku päällä hommiin.

KooKoon päävalmentaja Jouko Myrrä tiedotustilaisuudessa.

Jouko Myrrä on KooKoon seurahistorian 28. päävalmentaja. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Myrrä on itse pelannut KooKoossa ykkösdivaria vuosina 1991–1992. Hänellä on hyvät muistot seurasta, ja hänen mielestään KooKoo on viime vuosina ”hoitanut asiansa erinomaisesti”.

Valmentajana Myrrä uskoo jääkiekon olevan ennen kaikkea itseluottamuspeli.

– Jotta pelaaja voi saada parhaan itsestään irti, hänellä pitää olla tietty turvallisuudentunne, että hänet nähdään, kuullaan ja hyväksytään arjessa. Kaikki lähtee siitä, että kohtaa sen ihmisen ja pelaajan.

Myrrä uskoo, että tulevan kauden KooKoo tulee pelaamaan tavalla, jota myös yleisön on mukava katsoa.

– Sieltä välittyy se sellainen tietty sopiva raikkaus, rentous ja suoritustunne.

Jouko Myrrän lisäksi KooKoon valmennustiimiin liittyvät Tuukka Poikoinen, Manu Lähteenmäki, Matti Ranta ja Jarkko Rissanen.

KooKoo jäi tällä kaudella runkosarjassa sijalle 12 ja ilman pudotuspelipaikkaa.

Source Link yle.fi