Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0d1b3a5b617e8aaa03add83247eb809e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
10-vuotias ihmelapsi löi maailman parhaan shakinpelaajan – toinen suurmestari latasi lapsesta suorat sanat – Uutisalue

10-vuotias ihmelapsi löi maailman parhaan shakinpelaajan – toinen suurmestari latasi lapsesta suorat sanat

Uskomaton video kertoo poikkeuksellisesta lahjakkuudesta.

Norjalainen shakkimestari Magnus Carlsen hävisi 10-vuotiaalle pikashakissa, uutisoi NRK.

Argentiinalainen ihmelapsi Faustino Oro löi maailman parhaan pelaajan internetin välityksellä järjestetyssä bullet-pelissä, jossa molemmilla osapuolilla oli vain minuutin verran peliaikaa.

Oro julkaisi alle kaksi minuuttia kestäneen pelin YouTubessa. Kun Carlsen, 33, teki virheen, ja Oro voitti, poika teki pienen voitontanssin.

– Olen hyvin iloinen. Voitto oli minulle makea, sillä en ollut koskaan aiemmin pelannut Carlsenia vastaan, Oro kommentoi Infobae-sivustolle.

NRK:n haastatteleman norjalaisen suurmestarin Johan-Sebastian Christiansenin mukaan Carlsenin tappio oli ”täysin normaali”.

– On hyvin vaikuttavaa, että Oro voitti Carlsenin. Kyseessä oli kuitenkin pikapeli, joten en laittaisi sille liikaa painoarvoa, Christiansen kommentoi.

Christiansen itse hävisi kahdeksanvuotiaalle venäläiselle viime joulukuussa pikashakin MM-kisoissa.

– Nuoren kaartin taso on tapissa nykyisin. Heistä tulee yhä parempia yhä nuorempina. Myöhemmin nähdään, kuka nousee todella lajin huipulle. Magnusta ei kukaan ole vielä pystynyt tiputtamaan valtaistuimeltaan, Christiansen sanoi.

Orosta tuli viime kesänä kaikkien aikojen nuorin pelaaja, joka on saavuttanut vahvuusluvun 2 300. Hänelle on jo annettu Kansainvälisen shakkiliiton Fiden mestarin arvonimi.

Carlsenin vahvuusluku 2 830 on maailman paras.

Espanjassa, jonne Oro perheineen on muuttunut, lasta kutsutaan ”shakin Messiksi”. Lempinimen antoi espanjalaislehti AS.

Christiansen näki hänen pelaavan pikashakin MM-kisoissa, eikä ollut vaikuttunut.

– Oro sai kunnolla köniinsä. Hän on kuitenkin hyvin nuori, joten hänestä tulee todennäköisesti erittäin hyvä. Noin nuoren uranäkymiä ei kuitenkaan pitäisi koskaan arvioida, norjalainen suurmestari sanoi.

Voit katsoa videon salamannopeasta shakkiottelusta alta.

Source Link is.fi